‘Big Brother’: Komt er een nieuw seizoen in 2023?

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van de Vlaamse en Nederlandse versie van Big Brother. Na twee seizoenen hebben zenders Play4 en RTL 5 nog geen aankondiging gedaan over een vervolg. Toch is er ook nog steeds geen officiële mededeling dat het programma afgevoerd is.

Terwijl de eerste seizoenen van Big Brother meer dan twintig jaar geleden op de toenmalige zender Kanaal 2 nog een kijkcijferkanon waren, is dat nu heel anders. Sinds 2021 is het programma terug in een versie met Vlamingen en Nederlanders samen.

Slechte kijkcijfers

Het eerste seizoen van de hernieuwde Big Brother kon op nog enige belangstelling rekenen. Toch moest het het voor de finale doen met een al bij al matige 401.062 kijkers op Play4. De zender verklaarde toen tevreden te zijn met die cijfers omdat Big Brother ook op de website GoPlay voor veel trafiek zorgde en online op verrassend veel belangstelling kon rekenen.

Voor de editie van 2022 waren de cijfers nog slechter. Amper 208.449 kijkers zagen op Play4 in de finale van Big Brother hoe Salar met de prijzenpot naar huis mocht. In Nederland zijn de kijkcijfers verhoudingsgewijs zelfs nog slechter. Zeker daar zou er dus maar weinig interesse zijn om nog een derde gezamenlijke seizoen te maken.

“Niks zinnigs over te zeggen”

Toch willen beide zenders dat zelf officieel nog niet geweten hebben. “Momenteel kunnen we er echt nog niks zinnigs over zeggen, helaas”, laat een woordvoerder van RTL 5 weten aan Showbizznetwork, via Love Reality. Vanuit Play4 is er zelfs nog geen statement gekomen.

Meer
Lees meer...