‘Big Brother’: Dit is de winnaar van de editie van 2022

Salar heeft de Vlaams-Nederlandse versie van Big Brother 2022 gewonnen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de finale die live te zien was op Play4. De 27-jarige Nederlander haalde het in de ultieme stemronde van zijn 35-jarige landgenote Grace en gaat zo met de prijzenpot van 66.726 euro naar huis. Eerder op de uitzending moest Kristof (30) als laatste Belg het Big Brother-huis verlaten.

Nadat er de voorbije weken in totaal al dertien bewoners – met als voorlopig laatste Nouchine – het Big Brother-huis hadden moeten verlaten, bleven er voor de finale nog drie deelnemers over. Vlaanderen was enkel nog vertegenwoordigd met Kristof, terwijl Nederland met Grace en Salar de twee grote favorieten had.

Exit Kristof

Tijdens de allerlaatste Big Brother Live van dit jaar zaterdagavond moest er al snel één van de drie finalisten het huis verlaten. Degene die van de kijker de miste stemmen van de finalisten had gekregen, strandde zo op de derde plaats. Zoals de meeste volgers van Big Brother verwacht hadden, bleek dat Kristof te zijn.

Het ging nu dus nog tussen het Nederlandse duo Salar en Grace om de titel van winnaar van Big Brother 2022 en vooral de daarbij horende indrukwekkende prijzenpot. En zoals het cliché zegt kon er uiteraard maar één winnaar zijn en dat werd Salar. Hij mocht zo als allerlaatste het Big Brother-huis verlaten en kreeg in de studio niet alleen de prijzenpot van 66.726 euro, maar ook nog eens 3.089 euro die hij eerder al verdiende.

Bekijk hier de bekendmaking van Salar als winnaar van Big Brother 2022:

Meer
Lees meer...