‘Big Brother’-winnaar Bart vertelt waarom hij zich had ingeschreven

Bart won begin deze maand het derde Vlaams-Nederlandse seizoen van Big Brother. Daardoor krijg hij de mooie prijzenpot van 73.388 euro mee naar huis. Toch scheelde het geen haar of Bart had zich niet eens ingeschreven voor het programma. Dat vertelde hij zelf tijdens de liveshow van NoBiggie.

Op zaterdag 1 april eindigde na 86 dagen Big Brother op Play4. De Nederlander Jason en de Belgen Jolien en Bart bleven toen als laatste over in het huis. Uiteindelijk zou het Bart zijn die daarbij de meeste stemmen kreeg van de kijker. De 49-jarige militair kroonde zich zo tot winnaar van het programma.

Toevallig

In een eerder gesprek met Newsmonkey vertelde hij al over het feit dat die winst compleet onverwacht was. “Met 4 à 6 weken in Big Brother was ik al heel blij geweest”, klonk het nu.

Tijdens de liveshow van NoBiggie, het YouTube-kanaal van voormalige deelnemers Liese Luwel en Naomi Timmerman, ging Bart dieper in op zijn inschrijving voor Big Brother. Dat blijkt namelijk nog “toevallig” gebeurd te zijn.

Niets aan vrouw gezegd

“Ik zag dat passeren op de computer en ik dacht: ‘Ik ga eens zien hoever ik kan geraken'”, legde Bart uit. Daarna moest hij documenten invullen, een filmpje maken en voor een gesprek naar Amsterdam. Er was echter één probleem, want in al die tijd had Bart nog steeds niets aan zijn vrouw gezegd.

“Toen dacht ik: ‘oei, ik denk dat ik toch eens iets moet zeggen thuis'”, vertelde hij. De vrouw van Bart reageerde daarop door te zeggen dat hij nogal laat was om het haar te vertellen. Uiteindelijk hield ze hem gelukkig niet tegen, waardoor hij dus kon meedoen en zelfs winnen.

Luister hier naar Bart tijdens de liveshow van NoBiggie:

Meer
Lees meer...