Bijna blut? 12 cadeaus die bijna niets kosten

De feestdagen zijn duur. Je wil een kerstboom kopen, een feestmaal eten en iedereen verwacht een cadeau. Gelukkig kan je soms met weinig geld en wat creativiteit ver geraken. 

1. Lp-kom

Superorigineel cadeau, maar je moet natuurlijk wel bereid zijn je platen op te offeren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, zijn enkele platen, een kom en een oven. Hier zie je hoe je ze moet maken. 
Stars for Streetlight

2. Zelfgemaakte lippenbalsem

Ideaal voor je moeder, zus of een van je vriendinnen. Wat heb je nodig: vaseline, oude oogschaduw of blush en een potje. Doe alle ingrediënten in het potje en roer tot het er deftig uitziet. Tadaa!
The Wonder Forest

3. Armverwarmers

Met een oud T-shirt kun je heel wat doen. Volg deze tutorial en met een beetje handigheid creëer je een fantastisch cadeau voor de koude wintermaanden.
I love to create

4. Originele punaises

Voor als je weinig geld en tijd hebt: lijm een aantal wiebeloogjes op punaises. Het is eens iets anders dan de gewone punaise en je kan er ook foto’s mee versieren.
Little White Whale
Little White Whale

5. Washi tape vaas

Voor €3,25 kun je al vier verschillende washi tapes kopen bij Hema. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een vaas. Maar een confituurpot kan ook dienst doen.
Pretty Handy Girl

6. Sneeuwbol

Een lege, glazen pot, lijm, glitters (of iets anders dat als sneeuw kan dienen) en figuurtjes naar keuze. That’s it. In dit filmpje zie je hoe je een sneeuwbol maakt.
YouTube

7. Poster

Opnieuw een heel cheap en simpel cadeau. Neem een leeg blad en schrijf er een boodschap op. Of voor de artistiekelingen: een tekening. Om het er toch een beetje deftig te laten uitzien, kan je het inkaderen. 
My Paperparade

8. T-shirt ketting/armband

Het enige wat je nodig hebt is een lang stuk stof en je vingers. Het is simpel maar ziet er wel professioneel uit.
Vanessachristenson.com
Vanessachristenson.com

9. Dierenmagneten

Haal je oude speelgoeddieren van zolder en snij ze in twee. Lijm dan aan elk half dier een magneet. Je kunt ze ook schilderen om een nog mooier resultaat te krijgen.
Pinterest

10. Tote bag

Nog iets wat je met een oud T-shirt kan maken! En je moet niet bijzonder handig zijn met een naaimachine om dit te kunnen maken. 
Mommy Potamus

11. Bonnen voor een massage

Dit is waarschijnlijk het allergoedkoopste cadeau ever. Schrijf op een papier: ‘Goed voor één gratis massage’ en stop in een envelop. Je kan er zo veel insteken als je wil. Dit is natuurlijk eerder een cadeau voor je lief, en niet voor je schoonpa…
Thinkstock

12. Hoefijzerrek

Haal bij een manege of hoefsmid een paar oude hoefijzers en bevestig ze aan een plank. Je kunt het resultaat ook schilderen. Een uniek en creatief cadeau! Zeker voor paardenliefhebbers. 
Pinterest
Meer
Lees meer...