Bilbo en Frodo achterna: in deze 7 vakantiehuisjes leef je als een echte hobbit

Deze week is het doek gevallen over de tweede trilogie rond The Lord Of The Rings. De film ‘The Hobbit: The Battle of the Five Armies’ betekent (voorlopig) het einde van de populaire filmreeks gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien. Wie nu al heimwee heeft, kan misschien een stapje verder gaan: leven als een hobbit. Het kan op verschillende plaatsen in de wereld met huisjes die gebaseerd zijn op The Shire, de gemoedelijke woonplaats van de Hobbits ver van alle onrust.

1. Het echte huis van Bilbo staat in Thailand

Het lijkt ongeveer een exacte replica van het huisje waar Bilbo en Frodo wonen. Je moet er wel voor naar Thailand reizen, en je kan een nachtje in dit huis best combineren met een rondreis door het mooie land. Dit huis staat in Sikhio, op ongeveer twee uur rijden van de hoofdstad Bangkok.

Van buiten zou je denken dat dit huis niet groot is – Hobbits hebben natuurlijk niet veel plaats nodig – maar eens binnen zal je merken dat het omvangrijker is dan verwacht. Je hoeft dus niet bang te zijn om voortdurend je hoofd tegen het plafond te stoten, zoals de tovenaar Gandalf in de films.

Je beschikt binnen ook over alles wat je als moderne toerist nodig hebt. Van airco tot een televisie en internet. Zelfs voor de hobbits zou dat allemaal tovenarij lijken.

Het huis is ook een voorbeeld van ecologisch bouwen. Het dak is met gras bedekt, waardoor het tijdens de warme zomers binnen behoorlijk cool is. En tijdens de winter verbruik je volgens de eigenaar amper een derde van de energie die een normaal huis verbruikt.Meer informatie: plaats voor 3 personen – 1 slaapkamper – 50 euro per nacht/300 euro per week.

2. Lekker knus in de natuur

Bij dit huisje in Tyringham, in de Amerikaanse staat Massachusetts, zal je al iets meer verbeelding nodig hebben om je in The Hobbit te wanen, maar in dit prachtige decor mag dat geen probleem zijn. Het is een hoge hut, volledig met houten planken gebouwd, omringd door een grote tuin.De hut heeft twee verdiepingen en beschikt over draadloos internet, televisie en verwarming. Beneden vind je de woonkamer en de badkamer. Op de tweede verdieping staat een groot bed. ’s Nachts val je volgens de eigenaars in slaap op het ritme van een kabbelend beekje in de buurt.Meer informatie: plaats voor 2 personen – 1 slaapkamer – 186 euro per nacht/992 euro per week.

3. Voor een heel Hobbit-dorp moet je in Montana zijn

Terug naar de echte Hobbit-ervaring. In Trout Creek, in de Amerikaanse staat Montana, vind je een heel dorp dat gebaseerd is op de Shire.

Tussen allerlei huisjes kan je ook zelf logeren in een groot gastverblijf met een grote slaapkamer, een brandende stoof en zelfs een bibliotheek.

Het loont ook de moeite om eens rond te kijken, want de makers van dit dorp hebben aan details gedacht. Zo hangen bijvoorbeeld elfenkleren aan een waslijn te drogen. En wie geluk heeft, zal volgens de website op een avond de schaduw van Bilbo Baggins zien passeren.Meer informatie: plaats voor 3 personen – 2 slaapkamers – vanaf 250 euro per nacht

4. Een echte boomhut voor de avonturiers

Hobbits leven in kleine huisjes in het midden van de natuur en dat kan je in het Britse St. Keverne, in Cornwall, ervaren. Daar staat een echte boomhut die het kind in ons weer naar boven roept. Al moet je er wel iets avontuurlijker voor zijn ingesteld.Je moet helemaal niet hoog klimmen om de top van de boomhut te bereiken. Binnen vind je een slaapkamer en een kleine keuken. Overal zie je takken die je herinneren aan het feit dat je in een boom zit. Erg groot is het wel niet, enkel te doen dus met mensen die je zeker niet op de zenuwen zullen werken.Meer informatie: plaats voor 2 personen – 1 slaapkamer – 130 euro per nacht

5. Voor de ‘iets’ grotere groep

Ook in Cornwall staat een huisje waar al iets meer mensen in kunnen logeren. Hier kan je met vijf personen terecht. Het is een erg rustiek huisje, uit hout opgetrokken, met recycleerde ginflessen in de muren verwerkt.Meer informatie: plaats voor 5 personen – 1 dubbelbed – vanaf 171 euro per nacht

6. Kleiner dan dit kan haast niet

In Californië, in Geyserville, staat een huisje dat wel heel klein is. Ook deze hut doet denken aan het decor van The Hobbit. Het huisje is uit aarde gemaakt en op het dak groeien verse kruiden. Je krijgt gelukkig wel meer voor je geld, want je mag ook gebruik maken van de sauna en het zwembad van de eigenaars.Meer informatie: plaats voor 2 personen – 1 slaapkamer – 83 euro per nacht/413 euro per week

7. Verblijf eens in een paddenstoel

Nog in Californië, in Aptos, staat deze hut in de vorm van een paddenstoel. De omgeving is perfect voor wandelaars. Vanuit je bed geniet je van het schitterende dak van de hut. Doorheen de glazen dakpannen kan je in alle rust van de natuur genieten. Keuken, televisie en internet aanwezig.Meer informatie: plaats voor 3 personen – 1 slaapkamer – 91 euro per nacht(Bronnen: The Guardian, Airbnb)
Meer
Lees meer...