Billie Eilish opnieuw slachtoffer van bodyshaming nadat ze zonder baggy kleren wordt gespot

Billie Eilish staat ervoor bekend om altijd baggy kleren te dragen. En dat doet de 18-jarige zangeres bewust. Ze wil namelijk niet dat mensen het kunnen hebben over haar lichaam. Dat dat nodig is, wordt nu nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt.

De Amerikaanse zangers Billie Eilish sprak zich al meermaals uit tegenover bodyshaming. Ze maakte zo al duidelijk dat het precies door bodyshaming was dat ze steeds baggy kleding droeg. “Als mensen mijn lichaam niet kunnen zien, dan kunnen ze er ook geen opmerkingen over maken”, zo klonk het. Maar die opmerkingen komen er toch nog steeds.

Billie Eilish

Eerder dit jaar maakte Billie nog een duidelijk statement over bodyshaming. Ze deed dat met een video tijdens haar concert. Daarin sprak ze haar fans toe. “Als ik draag wat comfortabel is, dan ben ik geen vrouw. Als ik de lagen uittrek, dan ben ik een slet”, zo klinkt het. “Ook al heb je m’n lichaam nooit gezien, je veroordeelt het nog steeds en je veroordeelt mij ervoor.” Ze besluit met de belangrijke vraag: “Is mijn waarde enkel gebaseerd op jouw perceptie? Of is jouw opinie over mij niet mijn verantwoordelijkheid?”

Later deelde ze de kortfilm, getiteld Not My Responsibility, ook op YouTube zodat iedereen het kon bekijken. Bekijk hem hier:

Bodyshamers

https://twitter.com/TheRapAgenda/status/1316124878542499840?s=20

De video maakte een duidelijk statement, maar voor sommigen was het toch niet duidelijk genoeg. Dat wordt nu pijnlijk duidelijk nadat Billie nog eens gespot werd met nauw aansluitende kleding. Op sociale media vonden mensen er niet beter op dan opmerkingen te maken over het lichaam van Billie Eilish. “In 10 maanden tijd heeft Billie Eilish het lichaam van een wijnmoeder in haar dertigerjaren gekweekt”, zo klonk het daar. Die tweet kreeg meer dan 5.000 likes en werd ook meer dan 500 keer zonder citaat gequote.

Maar in de retweets met citaten namen mensen het al snel op voor de 18-jarige zangeres. “Billie Eilish bodyshamen is precies de reden waarom ze baggy kleren draagt. Deze sh*t is raar en zo fout. Ze ziet er mooi uit en belangrijker gezond. Laat mensen eens zelfvertrouwen kweken.” Die tweet kreeg gelukkig meer respons dan die van de bodyshamer.

Meer
Lees meer...