Billie Eilish dropt dromerig nieuw nummer ‘My Future’

Billie Eilish is terug met nieuwe muziek. De nog altijd maar 18-jarige zangeres lanceerde gisteren haar nieuwste single. My Future klinkt opvallend zacht en dromerig, maar heeft wel heel volwassen lyrics die nogmaals tonen hoe Billie Eilish groeit als artieste.

Het is van halverwege februari – voor de hele coronacrisis – geleden dat we nieuwe muziek kregen van Billie Eilish. Toen bracht ze de prachtige soundtrack No Time To Die uit voor de gelijknamige, uitgestelde Bond-film.

Nieuw album

Maar sindsdien heeft het popfenomeen alles behalve stilgezeten. Ze maakte van de lockdown gebruik om samen met haar broer Finneas aan nieuwe muziek te werken. Zo zou er binnenkort een nieuw album uitkomen. Dat wordt dan de opvolger van haar gigantisch succesvolle debuutplaat ‘When We All Fall Asleep, Where Do We Go’.

“Persoonlijk en speciaal”

https://www.instagram.com/p/CDSc0grjXyT/

Het eerste nummer van die nieuwe plaat van Billie Eilish is – zoals beloofd – zopas gedropt. My Future valt te beluisteren op alle gekende platformen. Het lied kreeg ook meteen een bijpassende clip. Die is van de hand van de Australische animator Andrew Onorato en toont een getekende Billie Eilish.

“We schreven dit nummer aan het begin van de quarantaine. Het is een nummer dat echt heel persoonlijk en speciaal is voor mij. Toen we dit nummer schreven, was het precies waar mijn hoofd mee bezig was – hoopvol, opgewonden en een waanzinnige hoeveelheid zelfreflectie en zelfgroei. Maar onlangs heeft het ook veel nieuwe betekenis gekregen in de context van wat er nu in de wereld gebeurt. Ik hoop dat jullie er allemaal zelf betekenis in kunnen vinden”, legt Billie Eilish uit in een verklaring voor haar fans.

Bekijk en beluister My Future van Billie Eilish

Meer
Lees meer...