Billie Eilish reageert op bodyshamers nadat paparazzifoto viraal gaat

De 18-jarige zangeres Billie Eilish heeft gereageerd op de heisa die ontstond nadat een paparazzifoto van haar rondging op sociale media. De zangeres droeg daarbij niet haar gebruikelijke baggy kleren, waardoor mensen zich al snel een mening vormden over haar lichaam.

Billie Eilish mag er dan wel alles aan doen om bodyshamers te snel af te zijn, te vaak is haar lichaam het onderwerp van kritiek. Zo gebeurde ook met een recente paparazzifoto van de 18-jarige zangeres.

Bodyshaming

De foto van Billie Eilish werd gepost door het Britse Page Six en ging nadien rond op sociale media. Daar hadden mensen al snel heel wat te zeggen over het lichaam van de – we herhalen het nog eens – 18 jaar oude zangeres. Billie Eilish verstopt haar lichaam bewust onder baggy kleren omdat ze niet wil dat mensen een mening kunnen vormen over haar lichaam. Maar dat deden ze toch.

Al snel werden er grapjes gemaakt over het lichaam van Billie en die kregen duizenden likes. Maar er ontstond ook een tegenbeweging die inging tegen de bodyshamers en Billie juist prees voor haar normale vrouwenlichaam. Maar nu heeft ook Billie zelf gereageerd op de heisa.

Eyeroll

Billie hield op haar Instagram Story een kleine Q&A voor haar fans. Ze kreeg heel wat vragen, waaronder ook de vraag of “de nieuwe paparazzi-foto’s haar ergerden”. Op die vraag antwoordde ze met een foto waarop ze eyerollt. Bij de foto schreef ze sarcastisch: “Girl, welke foto’s? Geen enkel idee over welke foto’s je het hebt”. Ze is hier duidelijk sarcastisch aangezien ze enkele dagen geleden al een video deelde over hoe normale lichamen genormaliseerd moeten worden. Die video was een reactie op de heisa rond de foto van de zangeres.

Maar later reageerde ze nog eens uitgebreider op een andere gerelateerde vraag. Iemand vroeg: “Hoe blijf je zo zelfzeker en positief over alle oordelen en meningen van anderen?”. Het antwoord van Billie: “Om eerlijk te zijn en ik ben er absoluut niet mee aan het lachen. Ik denk gewoon aan het feit dat ik uiteindelijk toch zal sterven. Dat brengt rust in mijn hoofd. Dat is wat ik doe.” Ze heeft dus haar eigen manier gevonden om met de meningen van anderen om te gaan en die werkt duidelijk voor haar.

Meer
Lees meer...