Billie Eilish ontwerpt unieke ukelele met Fender

Goed nieuws voor de fans van Billie Eilish die ook gebeten zijn door de ukelele-microbe! De zangeres heeft namelijk samen met muziekmerk Fender een unieke versie van het instrument op de markt gebracht. De ukelele draagt het blohsh-symbool, dat ondertussen bijna gelijkstaat aan de handtekening van Billie Eilish.

Ondertussen is Billie Eilish een wereldberoemde muzikante, maar ooit was ze een zesjarig meisje dat I Will van The Beatles speelde op haar ukelele. Ze heeft die liefde nooit meer verloren, want ze gebruikt het instrument in haar eigen nummers Party Favor en 8.

“Volgens mij zorgt de ukelele voor een ander gevoel bij elk mogelijk nummer”, vertelde de zangeres daar in eerdere interviews over. “Het inspireert ook een andere soort van schrijven. Verschillende instrumenten zorgen er altijd voor dat ik anders ga schrijven.”

Podiuminstrument

Het kan dus niet helemaal als een verrassing komen dat Billie Eilish een samenwerking is aangegaan met het Amerikaanse gitaarmerk Fender. Het merkt beweert dat de ukelele precies dezelfde is als het instrument dat Billie Eilish vaak op het podium gebruikt.

“Van zodra ze op het podium kroop met haar single Ocean Eyes uit 2015, was het duidelijk dat Billie Eilish iemand was om in de gaten te houden”, staat op de website van Fender te lezen. “Sindsdien heeft ze zichzelf geprofileerd als een nieuw soort icoon in de popcultuur, door de mode- en muziekindustrie op haar eigen manier aan te pakken.”

Voor iedereen

“Billies meteorische weg naar de top begon met de ukelele, het eerste instrument dat ze leerde bespelen. Ontworpen in samenwerking met Billie Eilish, is haar Signature Ukulele een instrument dat klaar is voor het podium en dat Billies gewaagde, onmiskenbare stijl draagt.”

De ukelele, die met Billie Eilish’ blohsh-symbool afgewerkt is, kost 279 euro en is geschikt voor elke muzikant. “Of je nu een gevorderde muzikant bent, of net op zoek bent naar een eerste instrument, één ding is zeker: je kan alles spelen op de ukelele.”

Meer
Lees meer...