‘Bird Box’ krijgt Europese spin-off: ‘Bird Box Barcelona’

De Netflixfilm Bird Box krijgt binnenkort een spin-off genaamd Bird Box Barcelona. Die zal zich vijf jaar voor de feiten in Bird Box afspelen in Europa. In Bird Box kregen we al te zien dat de golf van zelfmoorden z’n oorsprong vond in Europa en daarna pas slachtoffers begon te maken in de Verenigde Staten. In Bird Box Barcelona zullen we dus te zien krijgen hoe het Europa verging tijdens die “eerste golf”.

In 2018 verscheen de film Bird Box op Netflix. De film met Sandra Bullock in de hoofdrol werd een groot succes voor de streamingdienst en was lange tijd de best bekeken originele film van Netflix. In 2020 werd al aangekondigd dat er een tweede film zou komen van de reeks en nu weten we waar die over zal gaan.

Bird Box Barcelona

Bird Box speelde zich af in de nabije toekomst. We zagen hoe Malorie (Sandra Bullock) probeerde te ontsnappen aan “iets” wat zelfmoorden veroorzaakte. Tot op het einde van de film was het niet duidelijk wat het juist was, maar we wisten wel dat wanneer je ernaar keek, je spontaan tot zelfmoord overging. In een poging om te overleven, gebruikte Malorie blinddoeken zodat ze zeker niet zou kijken naar “het monster”. Malorie had twee kinderen bij, die noemde ze Boy en Girl omdat ze bang was dat ze zich te hard aan hen zou hechten. Enkel Boy is haar biologische kind. Girl die even oud is als Boy, is het zoontje van Olympia, die kort na de geboorte van Girl overleed nadat ze “het monster” in de ogen keek. Sindsdien zorgt Malorie voor de twee kinderen.

In Bird Box kregen we ook flashbacks te zien naar vijf jaar eerder, wanneer Malorie nog zwanger is van haar zoontje. Ze kreeg toen in een nieuwsuitzending te zien dat Europa getroffen werd door een mysterieuze zelfmoordgolf. Op dat moment was het voor Malorie nog een ver-van-mijn-bedshow, maar vijf jaar later was het dus ook overgewaaid naar de Verenigde Staten. In Bird Box Barcelona zal nu de Europese golf centraal staan, waarbij er vooral ingezoomd zal worden op Barcelona.

Bird Box Barcelona verschijnt op vrijdag 14 juli op Netflix.

Bekijk hier de aankondiging van Bird Box Barcelona:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...