Nu mogelijk: Bitcoin verdienen door Solitaire of Sudoku te spelen

Twee bedrijven hebben de handen in elkaar geslagen om drie klassieke games van een cryptotoets te voorzien.

Zebedee, een firma die crypto-betaalsystemen in games integreert, en Viker, een producent van blockchaingames, hebben het mogelijk gemaakt bij het spelen van Solitaire, Sudoku en Missing Letters in ’s werelds meest waardevolle cryptomunt beloond te worden.

Het is via de mobiele applicatie van Zebedee dat je door de games te spelen beloningen in BTC zult kunnen ontvangen. Dat gebeurt op het pijlsnelle Bitcoin Lightning Network.

Geen technische kennis vereist

Op een bepaalde manier is het perfect vergelijkbaar met Wheel of Trivia en Balls King – twee andere Bitcoin-games die gelanceerd zijn via het partnerschap tussen de twee bedrijven.

Zo is er, net als in voornoemde games, geen technische kennis van Bitcoin, crypto-wallets of een ander stukje infrastructuur van het crypto-ecosysteem nodig om de crypto te innen. De app verwerkt alles “onder de motorkap” voor haar gebruikers, klinkt het in de aankondiging.

Al wat van de spelers gevraagd wordt, is hun ZBD-Gamertag (een profiel binnen het ecosysteem van Zebedee-ecosysteem) in de app van Viker te schrijven, waar het gamen gebeurt, en op withdraw te drukken om de verdiende munten in de Zebedee-app te zien verschijnen. Spelers kunnen vervolgens hun Bitcoin-rewards uit de app opnemen of het geld uitgeven via de virtuele economie van Zebedee.

Breed gamerpubliek

“Er is geen betere manier” om de volgende generatie play-to-earn cryptogames “aan een breed gamerpubliek te introduceren dan de games die mensen al kennen en liefhebben te vernieuwen met Bitcoin, naadloos en onopvallend”, laat Simon Cowell, CEO van Zebedee, optekenen in het persbericht.

Verder: “We hebben dit zien werken met een breed scala aan games op ons platform, maar deze nieuwe reeks integraties is nog veelzeggender, aangezien deze titels in vele jaren in principe geen betekenisvolle innovatie hebben gezien.”

“Deze spelletjes worden letterlijk door miljarden mensen gespeeld, gedurende honderden uren gedurende vele jaren”, stelt Dan Beasley, medeoprichter van Viker, tegenover cryptonieuwssite Decrypt. “Maar tot nu toe heeft geen van hen iets kunnen verdienen voor hun tijd. Waarom zouden we daarmee doorgaan, terwijl we nu in een tijdperk zitten waarin spelletjes je kunnen belonen met meer dan alleen plezier?”

Play to earn?

Play to earn is een leuze die door heel wat ontwikkelaars van cryptogames, oftewel NFT-games, wordt gebruikt. Bedoeling is om de spelers geld te laten verdienen terwijl ze de games spelen. Hoe waarheidsgetrouw die slagzin is, zochten we overigens in een eerder stuk uit.

(as)

Meer
Lees meer...