‘Black Mirror’: Netflix lanceert Streamberry, waarop je je eigen account kan maken

Sinds vorige week kan je op Netflix terecht voor het zesde seizoen van Black Mirror. In de eerste aflevering van dat seizoen krijgen we de streamingdienst Streamberry te zien die wel heel goed op Netflix lijkt. Vandaag doopte de streamingdienst al zijn kanalen op sociale media om tot Streamberry én deelden ze zelfs een site waar je nu je eigen account op kan maken.

De dystopische reeks Black Mirror is na enkele jaren eindelijk terug. Tijdens de coronaperiode lag de productie van de serie stil omdat maker Charlie Brooker vond dat “de wereld al somber genoeg was”. In de nieuwe reeks doet Streamberry zijn intrede, een streamingdienst die wel heel erg op Netflix lijkt.

‘Joan is Awful’

Het zesde seizoen van Black Mirror telt vijf volledig losstaande verhalen. Zo draait de eerste aflevering, die ‘Joan is Awful’ heet, rond een vrouw (Annie Murphy) die verbijsterd naar de televisie staart wanneer ze ontdekt dat een wereldwijd streamingplatform – dat verdacht veel op Netflix lijkt – een dramaserie lanceert die gebaseerd is op haar leven.

Het streamingplatform in Black Mirror heet Streamberry en is volledig gebaseerd op Netflix. En hoewel maker Charlie Brooker dacht dat er meer weerstand van de streamingdienst zou komen, ging Netflix meteen akkoord.

Streamberry

Toch komt Streamberry – of Netflix – niet heel positief uit de aflevering. Zo zien we hoe Joan vlot instemde met de gebruiksvoorwaarden en zo nietsvermoedend gigantisch veel info over zichzelf vrijgaf. Daardoor kon de streamingdienst uiteindelijk een volledige reeks over haar leven maken.

Om het succes van de reeks te vieren, maakte Netflix nu ook een ‘echte’ versie van Streamberry. Via de site kan je nu als kijker ook zelf je account maken. Daar moet je dan je naam ingeven en een foto van jezelf uploaden. En voor je het weet sta je zelf bovenaan de website te pronken met je eigen reeks. De poster ervan kan je nadien zelfs downloaden.

Bekijk hier hoe het er zou uitzien:

Maak je eigen Streamberry-account hier. Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...