‘Black Mirror’ seizoen 6 vanaf nu te zien op Netflix

Vorige maand maakte Netflix bekend dat de populaire reeks Black Mirror zijn comeback zou maken. Nu staat het zesde seizoen ook eindelijk op de streamingdienst. Het is ondertussen al van 2019 geleden dat er nog nieuwe afleveringen verschenen.

Nadat Black Mirror tijdens de coronaperiode stilstond, is het nu volledig terug. De serie is een reeks van losstaande afleveringen waarbij het telkens draait om technologie en hoe die (vaak negatief) levens kan beïnvloeden. Het nieuwe zesde seizoen telt vijf afleveringen, dat zijn er alvast meer dan vorig seizoen.

Seizoen 6

Het zesde seizoen telt vijf volledig losstaande verhalen. Zo draait de eerste aflevering rond een vrouw (Annie Murphy) die verbijsterd naar de televisie staart wanneer ze ontdekt dat een wereldwijd streamingplatform – dat verdacht veel op Netflix lijkt – een dramaserie lanceert die gebaseerd is op haar leven.

Daarnaast komen er ook nog vier andere “werelden” aan bod. Zo trekt de tweede aflevering naar Schotland, waar een jong duo een spannend lokaal mysterie wil oplossen en krijgen we in de derde aflevering acteur Aaron Paul te zien op een bizarre hightechmissie. De vierde aflevering draait dan weer rond een paparazzo die een gevluchte influencer achtervolgt voor een groot “moneyshot” en de laatste neemt de kijker mee naar het jaar 1979. Daar krijgt een verkoopassistent te horen dat ze vreselijke dingen moet doen om een ramp te voorkomen.

Bekende gezichten

In het zesde seizoen krijgen we onder andere Zazie Beetz (AtlantaDeadpool 2Joker), Paapa Essiedu (Murder on the Orient ExpressI May Destroy You), Josh Hartnett (Pearl HarbourPenny Dreadful), Kate Mara (House of CardsPose), Danny Ramirez (The GiftedOn My Block), Clara Rugaard (I Am Mother), Auden Thornton (This Is Us), Anjana Vasan (Killing Eve), Aaron Paul (Breaking BadWestworld) en Salma Hayek Pinault (Eternals, Hitman’s Wife) te zien.

Bekijk de trailer van Black Mirror seizoen 6 hier:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...