‘Joker’-actrice Zazie Beetz over sequel: “Mensen gaan verrast zijn”

De opnames voor de aankomende film Joker: Folie à Deux zijn ondertussen al bijna twee maanden afgerond. In die film neemt acteur Joaquin Phoenix opnieuw de rol van Joker op zich en zien we ook Lady Gaga. Naast hen keert ook actrice Zazie Beetz terug als Sophie Dumond. Dumond laat nu weten dat de film vriend en vijand zal verrassen.

Op de release van Joker: Folie à Deux is het nog meer dan een jaar wachten, maar toch zitten de opnames er al op. Hoewel er over het verhaal nog maar weinig bekend is, weten we wel al dat musical een grote rol zal spelen. Dat vertelt ook actrice Zazie Beetz in een nieuw interview.

Joker: Folie à Deux

Joker is een van de meest besproken films van de laatste jaren. De psychologische thriller uit 2019 bracht – ondanks een R-rating – 1 miljard euro op aan de box-office. Daarnaast sleepte Joker ook elf Oscarnominaties in de wacht. Het verzilverde er daarvan twee. Joaquin Phoenix werd bekroond als Beste Acteur en Hildur Guðnadóttir viel in de prijzen voor Beste Originele Muziek.

Het was dan ook geen grote verrassing toen Warner Bros. aankondigde dat er een tweede film zou komen. Die tweede film verschijnt pas in oktober 2024 en zou heel wat musicalelementen bevatten.

“Niet wat je verwacht”

Naast Phoenix en Lady Gaga zal ook actrice Zazie Beetz opnieuw te zien zijn. Zij speelde in de eerste film al de rol van Sophie Dumond, de buurvrouw en ‘denkbeeldige liefde’ van Arthur. Tijdens de film werd nooit echt duidelijk wat er precies met Sophie gebeurde en of Joker haar zou vermoord hebben.

Hoe dan ook zal Beetz haar rol hernemen. In een recent interview met Variety liet ze ook weten dat iedereen verrast zal zijn door de musicalaspecten. “Die aspecten zullen niet zijn wat iedereen er op dit moment van verwacht. We drukken ons allemaal graag uit met muziek. Of het nu door zingen of dansen is. Ik denk dat het heel goed gaat werken.” Wat ze daar precies mee bedoelt, zullen we pas in 2024 te zien krijgen.

Meer
Lees meer...