‘Black Panther’-regisseur bedankt bezoekers ‘Wakanda Forever’ in emotionele open brief

De nieuwste release van Marvel Studios doet het gigantisch goed in de bioscoop. Black Panther: Wakanda Forever is nog maar twee weken uit, maar kon toch al verschillende records breken. Ook hielp de film Disney al aan een recordbedrag aan de box-office dit jaar. Om de fans voor dat grote succes te bedanken, deelde regisseur Ryan Coogler een open brief.

Black Panther: Wakanda Forever wordt op applaus en positieve reacties onthaald. De film bracht in zijn openingsweekend 180 miljoen dollar (174,16 miljoen euro) op in de Verenigde Staten en zit ondertussen wereldwijd al aan een opbrengst van meer dan 381 miljoen dollar (369,31 miljoen euro). Om die cijfers te vieren, deelt regisseur Ryan Coogler zijn dankbaarheid in een open brief.

Wakanda Forever

Een eerbetoon en tegelijkertijd ook het begin van een nieuw tijdperk, dat is wat de nieuwe Black Panther-film moest worden. Wakanda Forever is het vervolg op de origin-film van de superheld uit 2018. Daarin schitterde acteur Chadwick Boseman als het hoofdpersonage. De reacties op die film waren overweldigend, waardoor Marvel al snel besliste dat er een vervolg zou komen.

Maar dat vervolg zag er uiteindelijk anders uit dan verwacht. In 2020, toen de komst van een sequel al was bevestigd, stierf acteur Boseman aan kanker. Dat betekende dat de makers alles over een andere boeg moesten gooien. Regisseur Ryan Coogler twijfelde even aan zijn toekomst als regisseur, maar ging uiteindelijk toch door met het project. Juist omdat hij een eerbetoon wou maken aan zijn overleden vriend.

Dankbrief

De film kan sinds zijn release op heel wat positieve reacties rekenen. De hele wereld lijkt opnieuw in de ban te zijn van de film en dat vertaalt zich ook naar de bezoekcijfers. Omdat de film voor regisseur Ryan Coogler extra persoonlijk is, heeft hij nu de bezoekers bedankt in een persoonlijke brief.

In die brief haalt hij nogmaals het belang aan van het verhaal en de boodschap erachter. “Dankbaarheid. Dat is het enige wat nu in mij opkomt”, begint hij. Daarna bedankt hij iedereen die is komen kijken en speciale screenings heeft georganiseerd. “Onze film is lang, dus bedankt om toiletpauzes in te lassen. Onze film bevat zes talen, dus bedankt om de ondertitelingen toe te laten. Bedankt om jullie open te stellen voor deze emotionele reis”, gaat hij verder.

Nadien is er natuurlijk ook plek voor een eerbetoon aan Boseman. “We hebben dit gemaakt voor onze vriend, die gigantisch was in deze industrie. Deze film zou niet bestaan zonder een publiek. Bedankt om mij een professioneel doel en een emotionele uitlaatklep te geven.”

Lees de volledige brief hier:

Meer
Lees meer...