Left Right
scrollTop top

‘Blind Getrouwd’ breekt inschrijvingsrecord, maar zoekt nog kandidaten


Blind Getrouwd experten seizoen 5 VTM
© VTM

De formule van Blind Getrouwd is duidelijk nog niet afgeschreven. Op amper zes weken tijd zag VTM al 3.600 inschrijvingen binnenlopen. Daarmee is nu al het record gebroken. Toch zoekt het programma nog kandidaten, meer bepaald 45-plussers.

Blind Getrouwd inschrijven
VTM

Het vorige seizoen van Blind Getrouwd, het vijfde al, was qua huwelijken geen overweldigend succes. Enkel tortelduifjes Winnie en Jonah bleven na afloop getrouwd. Voor Laura en Sonny, Tati en Lothar en Nick en Christophe, het eerste holebikoppel ooit, eindigde het avontuur op een scheiding.

Toch lijken nog altijd meer dan genoeg mensen te geloven in de wetenschap als matchmaker. Op amper zes weken tijd schreven zich namelijk al meer dan 3.600 singles in voor het zesde seizoen van Blind Getrouwd op VTM. Daarmee is het inschrijvingsrecord van twee jaar geleden verbroken toen in totaal op zes maanden tijd 3.600 vrijgezellen zich inschreven.

Coronacrisis

Wim Slabbinck – Bron: VTM

“We merken dat er nog meer mensen dan gewoonlijk zich inschrijven, op korte tijd. Mogelijk ligt dat aan de huidige coronacrisis. Blind Getrouwd biedt singles hoop op een betere toekomst. Zowat alle sociale vangnetten vallen weg. Het vinden van een partner is in tijden van corona helemaal niet evident”, zegt seksuoloog Wim Slabbinck.

“Toch speelt er volgens mij meer: ik weet ook dat kandidaten anders omgaan met het format. Waar er voorheen nog scepsis was, begrijpen ze ondertussen dat een goed huwelijk ook op deze manier kan beginnen. Ze begrijpen dat wij alle ingrediënten aanleveren om een goede maaltijd te maken, maar dat ze die nog altijd zelf moeten bereiden”, gaat hij verder.

3.600 inschrijvingen

Van alle inschrijvingen zijn 70 procent vrouwelijk en 30 procent mannelijk. 90 procent zijn hetero’s en 10 procent is holebi. Daarvan is amper één vijfde lesbisch en één tiende biseksueel. 75 procent van alle inschrijvingen is tussen 25 en 35 jaar, 18 procent tussen 35 en 45 jaar en 7 procent ouder dan 45.

De experten hopen die laatste groep nog uit te breiden. Daarom doen ze een oproep aan 45-plussers om zich in te schrijven. Hoewel er in vijf seizoenen nog nooit een kandidaat was ouder dan 39 jaar zijn 45-plussers, eventueel met kinderen ouder dan 18 jaar, zeker welkom.

45-plussers

Sarah Hertens – Bron: VTM

“Elk seizoen stellen we vast dat er weinig inschrijvingen zijn van mannen en vrouwen boven de 45. Nochtans wijst onderzoek uit dat er veel singles zijn in die doelgroep. Vaak komen ze uit een echtscheiding of een breuk van een langdurige relatie. Volgens de cijfers strandt ongeveer 1 op 2 huwelijken, gemiddeld na 15 jaar, waarbij de ex-partners dan gemiddeld 42 jaar oud zijn. Onze poule zou dus zeker en vast groter kunnen zijn”, klinkt het bij relatietherapeut en Blind Getrouwd-experte Sarah Hertens.

“Een echtscheiding of relatiebreuk vraagt verwerking en vaak ligt de eerste focus op het vinden van een nieuwe balans, de zorg voor kinderen en/of het werk. Het vinden van nieuw geluk in de liefde staat dan eerder op de achtergrond. Ook zijn veel mensen bang om opnieuw gekwetst te worden of het risico te lopen hun nieuw opgebouwd leven en evenwicht te verliezen. Nochtans heb je als 45-plusser zeker nog de mogelijkheid om een ‘tweede leven’ te starten en kan je zelfs nog een langere relatie uitbouwen dan je eventueel tot nu toe gehad hebt. Na je 45ste de liefde – opnieuw – zoeken, dat is de ideale leeftijd om bewust voor eigen geluk te kiezen en te investeren in wat echt van waarde is”, besluit ze haar oproep.

Zelf nog inschrijven?

Wie nog zin heeft om zijn kan te wagen, kan nog steeds terecht op we website van VTM. De inschrijvingen voor het zesde seizoen van Blind Getrouwd lopen nog tot juli.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…