4.500 mensen hebben zich sinds het einde van het vorige seizoen aangemeld voor Blind Getrouwd. Er zijn dus steeds genoeg Vlamingen die het zien zitten om in het huwelijksbootje te stappen met iemand die ze nooit eerder hebben gezien. Toch beslisten de makers van Blind Getrouwd en zender VTM om het zevende seizoen van het programma een half jaar uit te stellen. Geïnteresseerden hebben dus nog wat langer de kans om zich in te schrijven.
Op 7 maart 2016 zond VTM de eerste aflevering uit van het eerste seizoen van Blind Getrouwd. Het format, dat in het buitenland al zijn succes bewezen had, sloeg ook in Vlaanderen meteen aan. Ondertussen zijn er op de zender al zes seizoenen uitgezonden, altijd in het eerste kwartaal van het jaar.
Door te kiezen voor die zendperiode moet Blind Getrouwd sinds enkele jaren op zondagavond de zware concurrentie aangaan met De Mol. Play4 besloot in 2018 namelijk om hun kijkcijferkanon van maandag naar zondag te verplaatsen, een keuze waar ze nog geen spijt van hebben gehad. Blind Getrouwd leek zich lang staande te houden, maar zag vorig jaar zijn kijkcijfers toch fors dalen en moest het op sommige avonden doen met bijna maar half zoveel kijkers als De Mol.
Zevende seizoen in najaar
Er rezen dan ook hier en daar vragen of de formule van Blind Getrouwd niet uitgewerkt was. Toen VTM daarna ook nog eens opvallend minder oproepen lanceerde voor nieuwe kandidaten en tot vorige week zelfs nog niets officieel had bevestigd over het zevende seizoen van het datingprogramma, begonnen steeds meer fans te vrezen voor de toekomst van Blind Getrouwd.
In een reactie aan de krant Het Laatste Nieuws ontkent VTM dat Blind Getrouwd stopt en bevestigt de zender zelfs overtuigend dat er een zevende seizoen komt. Dat nieuwe seizoen zal echter niet in het voorjaar te zien zijn, maar komt er pas in het najaar. ”Sinds het eind van de vorige reeks hebben zich
al meer dan 4.500 deelnemers aangemeld. Maar we willen onze experten nog meer kansen bieden om
ideale matches te vinden. Wie wil, kan en mag zich nog steeds aanmelden”, zeggen de makers aan HLN.
“Wie Tinder beu is, maakt veel meer kans met Blind Getrouwd“
De voorbije zes seizoen slaagde Blind Getrouwd erin zeven stabiele huwelijken te vormen die nog steeds standhouden. Die goede cijfers hopen de programmamakers ook in de toekomst aan te houden, maar daarvoor zijn dus de juiste kandidaten nodig. ”Hoe meer inschrijvingen, hoe meer matchingpotentieel er is. We blijven immers zoeken naar de ideale partners. Maar we hebben onze ervaring en onze resultaten mee. Wie Tinder beu is, maakt veel meer kans met Blind Getrouwd“, zegt PIT, het productiehuis achter het programma, zelfverzekerd.
“Ik ken niemand die op Tinder zit en na vier swipes voor het perfecte huwelijk kan gaan. Die kans is er bij dit programma wél. Iedereen weet inmiddels dat we het menen, dat het niet om te lachen is. Dat Blind Getrouwd-koppels echt wel voor een wending in hun leven gaan. Het engagement van deelnemers op het ogenblik dat ze door ons expertenteam zijn gematcht, is onwaarschijnlijk groot. Dat maakt het ‘experiment’, want dat blijft het natuurlijk wel, ook extra boeiend en interessant”, klinkt het nog bij de makers.
Wie zich geroepen voelt, kan zich aanmelden op de website van VTM. Iedereen die ouder is dan 25 jaar, niet getrouwd en geen minderjarige kinderen heeft, is welkom. Blind Getrouwd wil van hun half jaar extra productietijd echter graag gebruik maken om de koppels iets diverser te maken. In het verleden kreeg VTM veel kritiek voor het gebrek aan diversiteit bij de deelnemers. De laatste jaren probeert het programma daar werk van te maken, met vorig jaar het eerste huwelijk tussen twee 50-plussers en twee seizoenen geleden een eerste holebikoppel.
Meer diversiteit
“Boven de 45 jaar hebben we sowieso weinig deelnemers en ook holebi’s melden zich niet massaal. Diversiteit blijft een heikel thema. We zouden graag iets breder willen gaan, bijvoorbeeld door twee mensen uit de moslimgemeenschap te laten trouwen. Geen idee of dat realistisch is. Nu al krijgen we gegadigden binnen met andere culturele achtergronden. Dat is tof, maar dan moeten we nog wel een
perfecte match vinden”, besluiten de programmamakers.