‘Blind Getrouwd’ krijgt dit jaar voor het eerst vijftigplussers die trouwen

Het zesde seizoen van Blind Getrouwd op VTM heeft opnieuw een primeur in petto. Voor het eerst zal er een iets ouder koppel trouwen. Het gaat om twee vijftigplussers die al een lange vorige relatie achter de rug hebben en volwassen kinderen hebben.

“We zijn ontzettend blij dat onze specialisten eindelijk ook in deze leeftijdsgroep een match hebben gevonden. Met Blind Getrouwd willen we de liefde overal en bij iedereen verspreiden. Zo breed mogelijk, met zoveel mogelijk diversiteit. We zoeken al een paar jaar naar vijfenveertigplussers, maar we hadden altijd te weinig inschrijvingen om een goede match te vormen. Na het vorige seizoen hebben we extra getracht ook deze doelgroep te bereiken en aan te spreken. Met succes, zo is gebleken”, zegt VTM-channelmanager Maarten Janssen in Het Laatste Nieuws.

Nochtans liep die zoektocht ook deze keer niet van een leien dakje. Halverwege mei lanceerde VTM namelijk nog een speciale oproep naar 45-plussers. De zender had toen al een record aantal inschrijvingen, maar wilde echt graag een ouder koppel in het programma.

Volwassen kinderen

Dat is nu dus gelukt. En zo krijgen – na het eerste homokoppel vorig jaar – opnieuw een primeur. Tot nu toe was de oudste deelnemer aan het programma 39 jaar. Daar komt binnenkort verandering in.

Om wie het gaat en van waar ze afkomstig zijn, blijft voorlopig wel nog geheim. Wel maakt VTM bekend dat het gaat om vijftigplussers die al eerder een lange relatie hadden of zelfs getrouwd waren. Beiden hebben ook volwassen kinderen, die uiteraard hun avontuur in Blind Getrouwd steunen.

Wim Slabbinck

“Het is goed dat er een koppel vijftigplussers meedoet dit seizoen. Zo kunnen we laten zien dat de liefde zoeken en vinden van alle leeftijden is”, zegt expert en seksuoloog Wim Slabbinck, die eraan toevoegt dat er op het vlak van liefde geen verschil is met jongere kandidaten. “Alleen merk ik dat vijftigplussers meestal iets meer gereserveerd zijn en iets meer tijd nemen om de liefde te laten groeien. Maar daar is niks mis mee.”

“Als expert is het anders om dat experiment te begeleiden, want je hebt een groep mensen die nauw met de twee deelnemers verbonden zijn. Het zal voor extra dynamiek zorgen. Voor de kijker zal het ook nieuw zijn om te zien hoe alles verloopt, hoe die families elkaar ontmoeten.”

Meer
Lees meer...