Left Right
scrollTop top

‘Blind Getrouwd’ zoekt nieuwe kandidaten, maar is de formule niet uitgewerkt?


Blind Getrouwd kandidaten koppels seizoen 6
© De kandidaten van het afgelopen seizoen van ‘Blind Getrouwd’ – Bron: VTM

Het zesde seizoen van Blind Getrouwd op VTM zit erop. Weer bleef maar één van de vier koppels na afloop van het experiment getrouwd. Maar meer nog dan dat lijkt er vooral op de formule van het programma zelf sleet te zitten. De kijkcijfers van het afgelopen seizoen maakten dat pijnlijk duidelijk.

Tijdens het eerste seizoen van Blind Getrouwd in 2016 bleek al snel dat VTM goud in handen had. Na een rustig begin klom het aantal kijkcijfers tegen de finale tot boven het miljoen. Ook de vier seizoenen erna kon het programma gelijkaardige kijkcijfers voorleggen, met seizoen drie als absolute uitblinker. Toen haalde Blind Getrouwd gemiddeld bijna 1,1 miljoen kijkers per aflevering.

Het afgelopen seizoen van Blind Getrouwd begon nog enigszins doenbaar met iets meer dan 800.000 kijkers, maar gaandeweg daalde dat aantal alleen maar. Zeker sinds de start van De Mol op de concurrerende zender Play4 raakte VTM niet meer boven de 700.000 kijkers.

Veel inschrijvingen, geen spanning

Op voorhand waren de tekenen nochtans zeer gunstig. De eenzaamheid van vele singles tijdens de eerste lockdown zorgde namelijk voor een recordaantal inschrijvingen. Daaruit wisten de experts vier matches te selecteren die elkaar het jawoord moesten geven.

Enkele afleveringen verder liep het eigenlijk al fout voor het zesde seizoen van Blind Getrouwd. Terwijl Candice en Marijn duidelijk steeds verliefder werden, vroegen alle kijkers zich af welk algoritme ooit een goede match had gezien in de drie andere koppels. Amper 2 à 3 weken ver lag de uitslag van het programma dus al vast. Geen mens die geloofde dat een ommekeer nog mogelijk, zo erg zelfs dat Veerle het zelfs niet eens zo lang volhield met Sven.

Bron: VTM

Liefde snel bekoeld vorig seizoen

Vorig jaar kreeg Blind Getrouwd met een gelijkaardig probleem af te rekenen. Nochtans leken drie van de vier koppels van toen op hun trouwdag al vlinders te voelen. Enkel Christoph en vooral Nick klonken iets voorzichtiger. Eens op huwelijksreis sloegen die prille kriebels bij Laura (tegenover Sonny) en Tati (tegenover Lothar) al snel over in ergernis. Enkel Winnie en Jonah bleken een match made in heaven.

Ook Toen was dus al heel snel duidelijk wat de vier koppels zouden beslissen. Nick en Christophe zorgden gelukkig nog voor prachtige televisie met hun eerlijkheid, wederzijdse respect en prachtige, emotionele beslissingsmoment.

Bron: VTM

Spanning in seizoen 3 van Blind Getrouwd

Het is dan ook geen toeval dat juist het derde seizoen van Blind Getrouwd – toen met vijf koppels – uit 2018 de kijkcijferstopper was. Hoewel het al snel duidelijk was dat het tussen Mike en Marjolein en tussen Damiano en Wendy niets zou worden, was het bij de drie overige koppels veel moeilijker in te schatten.

Uiteindelijk zouden ze op het beslissingsmoment alle drie getrouwd blijven. Ook tijdens de reünieaflevering vier maanden geleden bleken de drie koppels nog getrouwd. Uiteindelijk zouden iets later Esther en Tim en bijna een jaar na hun jawoord ook Lieve en Alsjosja toch nog beslissen elk hun eigen weg te gaan.

Nieuw seizoen?

Officieel heeft VTM nog niet aangekondigd dat er volgend jaar een nieuw seizoen komt van Blind Getrouwd. Toch staan de inschrijvingen op hun website van gewoon open en kan iedereen die ouder is dan 25 jaar en single zijn of haar kans wagen. Wie daarbij doorklikt, leest wel “Schrijf je nu in voor een eventueel nieuw seizoen van Blind Getrouwd“.

Het lijkt ons echter nuttig dat VTM en de meer specifiek de makers van Blind Getrouwd eerst eens bij zichzelf te rade gaan wat er de voorbije twee jaren fout liep. De kijkcijfers van het afgelopen seizoen hebben namelijk duidelijk gemaakt dat de geselecteerde kandidaten en de gekozen matchen cruciaal zijn om een goed programma te maken. Om het zevende seizoen te doen slagen, heeft Blind Getrouwd nood aan singles die het experiment echt willen aangaan en zich echt willen openstellen voor elkaar zonder af te haken als ze na één week samen nog niet stapelverliefd zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…