Left Right
scrollTop top

‘Blind Getrouwd’: Sven en Veerle zorgen voor primeur voor programma


Blind Getrouwd Sven Veerle scheiding
© Sven en Veerle in ‘Blind Getrouwd’ – Bron: VTM

Er is een vroegtijdig einde gekomen aan het huwelijk van Veerle en Sven in Blind Getrouwd. De eerste 50-plussers ooit in het programma zagen geen mogelijkheid meer om het experiment voor hen te doen slagen en dus besloten ze om het officiële beslissingsmoment niet af te wachten.

Halverwege januari maakte VTM trots bekend dat er in het zesde seizoen van de Vlaamse versie van Blind Getrouwd voor het eerste twee vijftigplussers elkaar het jawoord zouden geven. Twee weken later kwamen we dan te weten wie de uitverkorenen waren: de 56-jarige Veerle en de 50-jarige Sven.

Op het huwelijk van Sven en Veerle leek alles nog veelbelovend, al was het maar omdat hun drie volwassen dochters het meteen goed leken te kunnen vinden met elkaar. Op huwelijksreis sloeg de sfeer echter al snel om. Veerle voelde zich niet aangetrokken tot Sven. Die probeerde dat op zijn beurt te compenseren door extra veel moeite te doen, iets wat dan weer voor irritatie zorgde bij Veerle.

Toen het koppel terug in België moest gaan samenwonen, werd al snel duidelijk dat de twee zich in een uitzichtloze situatie bevonden. Opnieuw werden de dochters en plusdochters erbij gehaald om de zaak te lijmen, maar ook dat hielp niet.

“Ik word er alleen maar ongelukkiger van”

In de aflevering van zondagavond kregen we te zien dat Sven en Veerle het beslissingsmoment niet zullen afwachten, maar besloten hadden om het experiment meteen stop te zetten. “Het gaat sinds we terug zijn van huwelijksreis eigenlijk niet goed met mij. Ik vind geen rust in de relatie die we hebben. Ik word er gewoon meer en meer onzeker van en op de duur ben ik op de avonden dat we hier in Hove zijn meer sociaal acceptabele conversaties aan het voeren dan gewoon mezelf te kunnen zijn. Ik vind dat het dan beter stopt. Ik word er alleen maar ongelukkiger van”, zei Veerle eerlijk en openhartig tegen experte Sarah Hertens.

De beslissing van Veerle kwam duidelijk hard aan bij Sven, al kon hij uiteraard niets anders dan haar keuze aanvaarden. “Tja, dan ronden we af he …”, reageerde hij. “Waarom zeggen dat we moeten verder doen als het u zo’n energie kost, als het u zoveel leed kost? Dat kunt ge niet verlangen. Dat zou niet fair zijn naar Veerle.”

Tien dagen voor beslissingsmoment

Daarmee eindigt er dus voor het eerst in zes seizoenen Blind Getrouwd en vijfentwintig blind getrouwde koppels een huwelijk nog voor het officiële beslissingsmoment. Nochtans was dat maar tien dagen ver meer. “We wisten alle twee al wat er ging beslist worden, maar ik had echt in mijn hoofd ‘nog tien dagen en dan kunnen we gewoon op een heel open, constructieve manier zeggen wat er volgens ons is fout gegaan, hoe we het beleefd hebben.’ En die kans heb ik nu gewoon niet gekregen”, zegt Sven ontgoocheld.

“Ik vond het echt jammer voor Sven want hij was echt bereid om tot de laatste minuut door te gaan”, besloot Veerle.

Sven en Veerle aan het begin van het programma Blind Getrouwd – Bron: VTM

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636