Komt ‘Bones’ met reboot? Maker Hart Hanson ziet het alvast zitten

De allerlaatste aflevering van Bones dateert ondertussen al van vijf jaar geleden. De reeks begon twintig jaar geleden en werd al meteen een van de populairste crime shows van zijn tijd. Hoewel Bones er dus al heel wat seizoenen heeft opzitten, lijken fans nog steeds klaar te zijn voor meer. Nu laat ook maker Hart Hanson zich uit over het idee.

Er is hoop voor de fans van de serie Bones. Nadat de reeks over forensisch onderzoekster Temperance Brennan en haar team eerder al 12 jaar te zien was op de televisie, bestaat de kans dat het ooit nog terugkeert. Vorig jaar liet actrice Emily Deschanel al weten dat ze niet meteen “neen” zou zeggen en nu laat ook Hart Hanson weten voor het idee open te staan.

Bones

Wie de laatste vijftien jaar zijn tv al eens heeft aangezet, kent Bones. De serie was samen met CSICastle en The Mentalist een van de bekendste politieseries uit de vroege jaren 2000. Net als de anderen uit het lijstje bleef ook Bones heel lang bestaan, tot het uiteindelijk in 2017 stopte.

De reeks gaat over forensisch antropologe Temperance Brennan. Zij werkt in het Jeffersonian Institute in Washington D.C. en onderzoekt daar beenderen van oude vondsten voor het museum. Maar wanneer op een dag de FBI voor de deur staat met een lijk, verandert haar leven. Ze wordt consultant van de politieorganisatie en onderzoekt, samen met agent Booth (David Boreanaz), lijken die door verschillende redenen al ontbonden zijn. Op die manier komen zij en haar team uit op zaken en feiten die niet zomaar zichtbaar zijn met het blote oog.

Reboot

De reeks was een gigantisch succes en bleef dan ook 12 seizoenen lang te zien op verschillende zenders over de hele wereld. Uiteindelijk stopte de reeks in 2017, waarna alle acteurs op zoek gingen naar nieuwe projecten. Maar nu zou de kans dus bestaan dat de acteurs ooit nog zullen terugkeren.

“We staan altijd in contact met elkaar”, vertelt maker Hart Hanson. “Maar het is moeilijk, aangezien de reeks werd uitgezonden op Fox, maar 20th Century nu onderdeel is van Disney. Zij zijn dus baas over de show. Het zou dus heel veel tijd kosten om te achterhalen wie nu precies welke rechten heeft etc. Maar we blijven er zeker over bezig. Ik zie het wel voor mij, maar het hangt allemaal af van David en Emily. Zonder één van hen begin ik er zelfs niet aan.”

Meer
Lees meer...