Left Right
scrollTop top

Maakt Borat een comeback? Sacha Baron Cohen gesignaleerd met dikke snor, lange jas en cameraploeg


20th Century Fox
© Borat comeback in zicht

Het lijkt erop dat we binnenkort een vervolg op Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan voor de kiezen krijgen. De succesfilm van Sacha Baron Cohen dateert ondertussen al van 2006. De acteur verscheen onlangs weer in het openbaar als Borat.

Sacha Baron Cohen werd in 2006 wereldberoemd door zijn personage Borat in de gelijknamige film. Daarin reist hij als de Kazachse verslaggever Borat af naar de VS. Daar komt hij terecht in de meest gekke en controversiële situaties.

Zo probeerde hij onder andere om te trouwen met Pamela Anderson en werd hij bijna opgehangen door op een rodeo het Kazachse volkslied te zingen op de melodie van het Amerikaanse volkslied. Helemaal iconisch: zijn groene mankini, inclusief véél lichaamsbeharing.

(Sacha Baron Cohen, beter bekend als Borat, gecast voor nieuwe serie op Netflix.)

Bezoek aan McDonald’s

Alles wijst er nu op dat de legendarische film een vervolg krijgt. Zo is een een filmpje op Twitter te zien hoe Sacha Baron Cohen, in zijn Borat-outfit, in een truck voorbij een McDonald’s-restaurant rijdt. We zien ook hoe een professionele cameraploeg het hele gebeuren filmt. Toch had Cohen eerder gezworen om het personage nooit van onder het stof uit te halen. Zijn argument: Borat is té herkenbaar geworden.

“Té herkenbaar”

“Wanneer je een film zoals Borat maakt, wil je ervoor zorgen dat de mensen die je interviewt welverdiende doelwitten zijn”, zei hij in 2012 in een interview met de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline. Iedereen met wie hij als Borat in interactie treedt, weet namelijk niet dat hij of zij gefilmd wordt.

“Je wil niet gewoon een portier aan een hotel interviewen”, zei hij nog. “Je wil de ongelofelijk rijke gasten die in het penthouse zitten, interviewen. De belangrijke politici of mensen die gevaarlijk zijn. Het probleem is dat het nu met Twitter en Facebook een echte uitdaging is. Het is erg, erg moeilijk om er nog mee weg te komen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618