Brad Pitt steelt de show tijdens GP in Silverstone voor opnames nieuwe film

Een speciale gast op het circuit van Silverstone afgelopen weekend. Tijdens de Grand Prix in het Verenigd Koninkrijk was de Formule 1 namelijk tijdelijk een team rijker. Het ging daarbij om APXGP, een fictief team dat de hoofdrol zal spelen in een nieuwe Hollywoodfilm van acteur en regisseur Brad Pitt.

Dat er celebrity’s aanwezig zijn op grote Formule 1-wedstrijden is geen verrassing meer, maar dat ze ook echt met de belangstelling gaan lopen, is misschien wel nieuw. Afgelopen weekend was het op het circuit van Silverstone tijd voor de 11de rit op de agenda. Omdat het circuit de thuishaven van Lewis Hamilton (Mercedez) en Lando Norris (McLaren) was, werd er vooral van hen veel verwacht.

Maar natuurlijk was dat buiten Max Verstappen (Red Bull) gerekend. Hij was ook afgelopen weekend opnieuw de snelste met 3,798 seconden voorsprong op Hamilton en 6,783 seconden op Norris. Die laatste stond daarmee voor het eerst dit seizoen op het podium. Toch was het uiteindelijk een vierde partij die met de meeste aandacht ging lopen: Brad Pitt en zijn cameraploeg.

Film

Pitt is bezig aan de opnames voor een film rond de sport. Hoe die precies zal heten of wanneer die precies zal uitkomen, is nog niet bekend. Wat we wel weten, is dat de film zal geregisseerd worden door Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) en dat ook Lewis Hamilton deel uitmaakt van de film als producer. Het verhaal zou gaan over een gepensioneerde Formule 1-piloot die terugkeert om een jong talent op te leiden. Dat jonge talent zou dan weer gespeeld worden door Damson Idris (Snowfall).

Op het circuit van Silverstone was Pitt alvast te zien in een racepak én kreeg de productie tijdens de wedstrijd zelfs een eigen pit. Er was ook een APXGP-auto aanwezig, die verdacht veel leek op een Mercedes. In verschillende video’s en foto’s online was te zien hoe verschillende scènes werden opgenomen.

Bekijk hier enkele beelden:

Meer
Lees meer...