Left Right
scrollTop top

Britney Spears mag eindelijk haar eigen advocaat kiezen


Britney Spears
© Jordan Strauss / Invision/AP (via Isopix)

In de zaak rond het conservatorschap van Britney Spears heeft de zangeres haar eerste slag thuisgehaald. Ze mag nu zelf haar eigen advocaat kiezen om zichzelf te verdedigen in de rechtbank. De vorige advocaat van Britney, Samuel D. Ingham III, werd gekozen door de rechtbank zelf. De nieuwe advocaat van Britney is Mathew Rosengart en werd gekozen door de zangeres zelf.

Britney Spears heeft haar eigen advocaat kunnen aanduiden voor de zaak tegen haar vader. De advocaat verscheen woensdag al meteen op z’n eerste zitting waarbij Britney ook opnieuw het woord nam. Britney’s vorige advocaat Samuel D. Ingham III diende zelf z’n ontslag in nadat Britney in haar getuigenis op 23 juli zei dat hij haar tegenhield om zelf het woord te nemen en dat ze daarom liever zelf haar advocaat zou kiezen. En dat heeft ze nu dus eindelijk kunnen doen.

Misbruik door conservatorschap

Britney heeft woensdag ook zelf opnieuw het woord genomen in de rechtszaal. Daarbij zei ze dat ze “extreem bang was van haar vader”. Ze maakte duidelijk dat de problemen met haar vader teruggaan naar jaren geleden. Daarbij herinnert ze zich nog hoe ze als kind vaak alleen werd achtergelaten en dat haar vader vaak dronken was en haar vernederde.

In haar nieuwe statement omschreef Britney het gedrag van haar vader als “conservatorship abuse“, ofwel misbruik door conservatorschap. “Dit conservatorschap heeft mijn vader de macht gegeven om mijn leven kapot te maken”, sprak de zangeres. “Het was hun doel om mij het gevoel te geven dat ik gek was, maar ik ben dat niet.”

Mathew Rosengart

Ook Britney’s nieuwe advocaat Mathew Rosengart nam al meteen het woord op zijn eerste werkdag voor Britney. Daarbij maakte hij duidelijk dat het conservatorschap zoals het nu is niet werkt. Hij liet ook weten dat het zijn doel is om een einde te maken aan het conservatorschap.

Rosengart riep Jamie Spears ook op om vrijwillig afstand te doen van het conservatorschap. “Als hij van z’n dochter houdt, dan is het tijd om een stap opzij te zetten.”

Advocaat vader: “foute in Britney’s statement”

Ook Vivian Thoreen nam het woord tijdens de zitting van woensdag. Daarbij liet ze weten dat er foute statements zaten in de getuigenis van Britney op 23 juli. Zo zou Britney wél zelf medische beslissingen kunnen maken aangezien dit niet opgenomen is in de voorwaarden van het conservatorschap.

In haar statement op 23 juli zei Britney onder andere dat ze een gezin wilde stichten met haar nieuwe vriend. Maar dat dat niet ging omdat ze een spiraaltje heeft. Dat kon ze naar eigen zeggen niet laten weghalen omdat ze niet zelf een doktersafspraak kon regelen. Maar dat klopt volgens de advocate van haar vader dus niet. Zij ziet nog steeds geen enkele reden om het conservatorschap stop te zetten.

#FreeBritney

Na de zitting deelde Britney een video op Instagram. Daarop is te zien hoe ze radslagen maakt en paardrijdt. Als bijschrift schreef ze: “Het komt goed, mensen, het komt goed. Nu met échte vertegenwoordiging vandaag. Ik voel dankbaarheid en voel me gezegend. Bedankt aan al mijn fans die me steunen. Jullie hebben geen idee hoeveel het betekent om zo’n geweldige fans te hebben die me steunen! God bless you all!”

Het meest opmerkelijke aan de boodschap is dat ze die afsloot met “#FreeBritney”, de hashtag die haar fans al maandenlang gebruiken om de zangeres te steunen in de strijd tegen haar conservatorschap. Het is de eerste keer dat Britney die hashtag zelf de wereld in stuurt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…