Left Right
scrollTop top

Moeder Britney Spears: “Mijn dochter kan voor zichzelf zorgen”


Britney Lynne Spears
© Milton Ventura/Broadimage / Broadimage (via Isopix)

Lynne Spears, de moeder van Britney, heeft zich uitgesproken over de zaak waarin haar dochter en haar ex-man verzeild zijn. Daarbij zegt ze dat ze ervan overtuigd is dat Britney op dit moment voor zichzelf kan zorgen en dat ze haar eigen advocaat moet kunnen kiezen.

Britney Spears verloor onlangs de zaak tegen haar vader. Ze wilde hem verwijderen als conservator omdat hij niet het beste met haar voor zou hebben. Later volgde het nieuws dat de firma Bessemer Trust zelf afstand neemt van het conservatorschap. Ook Britneys manager Larry Rudolph stapte op. En nu mengt Lynne Spears, de moeder van Britney, zich in het verhaal.

Lynne Spears

De moeder van Britney diende een aanvraag in bij de rechtbank. Daarin zei ze dat haar dochter het recht moet hebben om haar eigen advocaat aan te stellen. “De capaciteit van mijn dochter is nu veel hoger dan het was toen het conservatorschap werd ingesteld”, klinkt het. “Ze kan nu voor zichzelf zorgen en moet niet meer gezien worden als de Britney uit 2008”.

Britney’s moeder Lynne scheidde in 2002 van haar vader Jamie. Die laatste wil voorlopig nog steeds geen afstand doen van het conservatorschap over zijn dochter.

Jamie Lynn Spears

Jamie Lynn, de jongere zus van Britney, sprak zich ook al uit over de zaak. Daarbij liet ze weten dat ze enorm trots is op haar zus dat ze haar eigen stem gebruikt in de zaal. Jamie Lynn verwees daarmee uiteraard naar de getuigenis van Britney in de rechtbank.

In die getuigenis, die via de telefoon gebeurde, ging Britney in detail over de impact van het conservatorschap op haar leven. Daarbij kan ze zelf niet kiezen of ze een nieuw gezin wil stichten met haar vriend en werd ze gedwongen om sterke medicatie te nemen. Ze omschreef het conservatorschap verder als “traumatiserend en schadelijk”.

Op 14 juli zal de rechtbank zich opnieuw buigen over de zaak nu de firma Bessemer Trust afstand heeft gedaan van het conservatorschap en Jamie Spears daardoor alleen controle heeft over de zakelijke kant van Britney’s leven. Jodi Montgomery houdt zich nog steeds bezig met de persoonlijke en medische kant.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…