Britse koningshuis deelt foto van Kate om einde te maken aan complottheorieën, maar klungelige fotoshop maakt alles erger

Het internet blijft in de ban van Kate Middleton. De Britse prinses is nu al enkele maanden niet meer in het openbaar verschenen, wat zorgde voor heel wat zogenaamde “Katespiracies“. Die hoopte het Britse koningshuis met een nieuwe foto de kop in te drukken, maar klungelige fotoshopfoutjes zorgen voor meer vragen dan antwoorden.

Er is de laatste dagen veel te doen rond de Britse prinses Kate. In januari kwamen we te weten dat ze naar het ziekenhuis moest voor een buikoperatie. Sindsdien lijkt ze van de aardbol verdwenen. Dit zorgde de afgelopen dagen voor de wildste complottheorieën. Op de Britse Moederdag, zondag 10 maart, probeerde het Britse koningshuis een einde te maken aan deze complotten, maar dat had het averechtse effect.

Katespiracies

Doordat Kate nu al zo lang uit de publieke sfeer verdwenen is, doken er de laatste dagen heel wat memes op op het internet waarbij mensen probeerden uit te dokteren waar de prinses zich schuilhield. Populaire antwoorden waren dat ze eigenlijk een Brazilian Butt Lift had laten doen of dat ze een van de acteurs op de gefaalde Willy Wonka Experience in Glasgow was.

De vele complottheorieën, die ondertussen de naam “Katespiracies” kregen, bereikten ook het Britse koningshuis dat besloot om deze met een foto de kop in te drukken. Zo verscheen gisteren, niet geheel toevallig op de Britse Moederdag, een foto van Kate met haar drie kinderen op X. Op de foto is Kate te zien al lachend met prins George, prinses Charlotte en prins Louis. De foto zou gemaakt zijn door prins William. Maar al snel merkten mensen dat er het een en ander scheelde met de foto.

Klungelige fotoshop

Op het eerste zicht ziet het er misschien uit als een gewoon familiekiekje, maar wanneer je begint in te zoomen op de foto, merk je al snel enkele foutjes op. Zo houden de drie kinderen hun vingers in onnatuurlijke houdingen en zijn verschillende plaatsen op de foto blurry. Bijvoorbeeld rond de hand van Kate die Charlotte vasthoudt.

Hierdoor besloten verschillende grote persbureaus, waaronder AP, AFP, Reuters en Getty, om de foto te ‘killen’. Dit houdt in dat ze vragen om de foto niet te gebruiken en te verwijderen uit je archieven omdat er “vermoedens van manipulatie zijn”.

Bekijk hier de foto die gedeeld werd op het officiële account van Kensington Palace:

Bekijk hier enkele van de fouten op de foto:

Meer
Lees meer...