Mislukte Willy Wonka Experience die viraal ging krijgt eigen horrorfilm

Een van de personages uit de mislukte Willy’s Chocolate Experience krijgt een eigen horrorfilm. Vorige week ging het personage The Unknown samen met het volledige uiterlijk van de experience viraal op sociale media. Verschillende nieuwskanalen pikten dat nieuws op en ondertussen zijn er dus al plannen voor een film gebaseerd op het gefaalde evenement.

Wie de voorbije week door X heeft gescrold, is zonder twijfel de mislukte Wonka Experience in Schotland tegengekomen. Vorige week deden er foto’s de ronde van het evenement waarbij jonge kinderen vanalles beloofd werd. Uiteindelijk vond het evenement plaats in een zo goed als lege loods en vroegen mensen hun geld terug. Toch is de Experience nu gigantisch populair op sociale media én krijgt een van de acteurs uit de Experience nu zelfs een eigen horrorfilm.

Willy’s Chocolate Experience

Na het succes van Wonka in de bioscoop, zou er in Glasgow een immersive experience plaatsvinden die kinderen en hun ouders verder zou onderdompelen in de wereld van het verhaal. Bij Willy’s Chocolate Experience zouden kinderen een echte chocoladefontein zien én zouden er verschillende Oompa Loompa’s aanwezig zijn.

Al snel werd duidelijk dat het grote spektakel uitbleef en dat de experience zich beperkte tot enkele plastieken lolly’s en creepy Oompa Loompa’s die elk kind slechts drie jelly beans gaven. Omdat het evenement er zo verschrikkelijk uitzag, ging het vorige week viraal op zo goed als alle sociale media.

Horrorfilm

Hoewel de experience dus allesbehalve een succes te noemen was, heeft het internet wel kennis gemaakt met enkele personages die in de experience werden gebruikt. Zo waren er twee Oompa Loompa’s die nu al enkele dagen de wereld rondgaan, maar is er ook The Unknown. Dat is een slechterik die de organisatoren door behulp van artificiële intelligentie hebben gecreëerd en gebruikt werd in de experience. Daar bracht die vooral kinderen mee aan het huilen.

Dat personage krijgt nu een eigen horrorfilm die gemaakt zal worden door het Schots filmbedrijf Kaledonia Pictures. Dat is een bedrijf dat zich vooral bezighoudt met indiefilms, dus de film zal qua kwaliteit waarschijnlijk een beetje gaan lijken op Winnie the Pooh: Blood and Honey. Wanneer de film zal verschijnen en of we die in België ooit te zien zullen krijgen, valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...