Willy Wonka Experience in Glasgow sluit na één dag nadat bezoekers geld terug eisen

Na het succes van Wonka in de bioscoop, zou er in Glasgow een immersive experience plaatsvinden die kinderen en hun ouders verder zou onderdompelen in de wereld van het verhaal. Bij Willy’s Chocolate Experience zouden kinderen een echte chocoladefontein zien én zouden er verschillende Oompa Loompa’s aanwezig zijn. Dat spektakel bleef uit.

Het internet is in de ban van een Willy Wonka Experience in Glasgow. Die experience zou kinderen en volwassenen meenemen in de wereld van het bekende personage Willy Wonka. Dat personage is al langer gigantisch populair, maar met de recente release van Wonka met Timothée Chalamet kwam die nog eens extra in de aandacht.

Reden genoeg om ook de wereld van Willy Wonka nog eens uit te vergroten in een immersive experience. Dat is toch wat de organisatie House of Illuminati dacht. Maar uiteindelijk liep dat idee niet volledig goed af.

Plastieken lolly’s

Op de eerste dag van de Experience liep het al mis. Heel wat mensen kwamen naar de locatie met hoge verwachtingen, maar diezelfde mensen vertrokken een tijdje later met teleurstelling op het gezicht. Niets van wat hen was beloofd, was aanwezig. Zo stond er geen chocoladefontein, waren er geen gigantische schermen of belevenissen en leek het alsof ze zich in de plaatselijke feestzaal bevonden.

Het duurde dan ook niet lang vooraleer de eerste bezoekers hun geld terugvroegen en zelfs de politie werd gecontacteerd. Dat meldt The Guardian. Na nog geen dag werd het event dan ook al opgedoekt en zouden de mensen met een ticket worden terugbetaald. Maar via foto’s op sociale media krijgt de hele wereld nu toch te zien hoe de teleurstellende experience eruitzag.

Meer
Lees meer...