Prinses Kate voor het eerst gespot na operatie: complottheorieën deden de ronde

Prinses Kate Middleton (42), de echtgenote van kroonprins William, is voor het eerst sinds haar buikoperatie weer in het openbaar verschenen. Gedurende haar afwezigheid deden enkele gekke complottheorieën de ronde. Het paleis kondigde midden januari aan dat Kate tot Pasen buiten strijd zou zijn, zonder verdere details over de aard van de ingreep.

De prinses, ook bekend als Catherine van Wales, werd deze week voor het eerst gezien sinds de operatie. Ze lijkt zich langzaam weer in het publieke leven te begeven, met het oog op een officieel evenement op 8 juni, de Trooping the Colour-ceremonie.

Speculaties verdwijning

Tijdens haar afwezigheid verspreidden speculaties over haar gezondheid en verblijfplaats zich op sociale media. De wildste geruchten variërend van een verdwijning na een bezoek aan de mislukte Willy Wonka Experience in Glasgow tot beweringen over een affaire van prins William en een mogelijke zenuwinzinking bij Kate.

Weinig info

Het koninklijk paleis heeft ervoor gekozen om weinig informatie te delen over de gezondheidstoestand van Kate. Nu doorbreekt de stilte met foto’s van Kate, genomen door paparazzi terwijl ze in de auto zat met haar moeder aan het stuur. Amerikaanse media hebben deze foto’s opgepikt, al trekken sommigen nog steeds de echtheid ervan in twijfel.

King Charles

Ook haar schoonvader, King Charles III, heeft te maken met gezondheidsproblemen. De 75-jarige Britse koning werd eerder dit jaar opgenomen in het ziekenhuis na prostaatproblemen. Vorige maand volgde het nieuws dat kanker bij hem werd vastgesteld. Hij zal hier nu voor in behandeling gaan, waardoor alle geplande publieke optredens geschrapt werden.

Meer
Lees meer...