BTS breekt vijfjarig record Adele opnieuw, maar nu met solonummer

Eerder deze week brak de K-popgroep BTS voor de eerste keer het iTunes-record van Adele en nog geen twee dagen later doet de groep dat opnieuw. Het record van Adele bleef vijf jaar lang onaangeroerd, maar nu is het dus twee keer in dezelfde week verbroken.

Hello van Adele was een wereldwijde hit. Dat bewees de zangeres door in maar liefst 102 landen nummer één te halen in de iTunes-chart. Bijna vijf jaar lang kon niemand dat record verbreken. Maar dat was buiten de jongens van BTS gerekend.

Nummer één in 104 landen

Eerder deze week brak het nummer Black Swan van BTS dan eindelijk het record van Adele. Het nummer haalde eerst in 103 landen de eerste plaats en niet veel later volgde ook het 104de land.

En zo sneuvelde het record van Adele dat ze al sinds 2015 op haar naam had staan. Maar aangezien ze het record haalde als solo-artieste en BTS een groep met zeven leden is, was Adele wel nog steeds de enige solo-artieste die met één lied 102 keer nummer één haalde in even veel verschillende landen. Al was dat buiten de fans van BTS gerekend.

Sweet Night

Ook het nummer Sweet Night zat al een tijdje bijna aan het record van Adele. Sweet Night is een nummer van BTS-lid V (Kim Taehyung), dat hij schreef voor de Koreaanse reeks (K-drama) Itaewon Class. V is de enige die op dit nummer te horen is, dus gaat het hier om een solonummer en geen nummer van BTS als groep.

En ook dit nummer wist uiteindelijk het record van Adele te breken en net zoals Black Swan scherp te stellen naar 104 landen. Daardoor heeft BTS nu de titel van lied met de meeste nummer één-noteringen op iTunes op hun naam staan, maar ook die van lied van een solo-artiest met de meeste nummer één-noteringen op iTunes.

Adele

Maar de kans bestaat dat Adele binnenkort die titel opnieuw kan veroveren. Want de zangeres is hard aan het werken aan haar nieuwe album. Het is ondertussen bijna vijf jaar geleden dat de zangeres met nieuwe muziek kwam, dus kijken de fans er reikhalzend naar uit.

Het nieuwe album stond aanvankelijk gepland voor september, maar door de coronacrisis moest het uitgesteld worden. Het album zal nu uitkomen “wanneer het klaar is”, zonder een vaste deadline.

Meer
Lees meer...