BTS breekt iTunesrecord van Adele na bijna vijf jaar

BTS Adele
Isopix

De K-popgroep BTS mag een nieuw record toevoegen aan hun nu al lange lijst met records en overwinningen. Deze keer hebben ze het iTunesrecord van Adele gebroken door met hun nummer Black Swan de nummer 1-positie te halen op iTunes in meer dan 102 landen.

Dat BTS een enorme naam is binnen de muziekindustrie, is ondertussen zeker wel duidelijk. Elk nieuw album dat de groep uitbrengt, breekt records in eigen land (Zuid-Korea) en in het buitenland. Die dominantie in het buitenland heeft de K-popgroep nu nog eens duidelijk gemaakt.

Nummer 1 op iTunes

Het nummer Black Swan, dat uitkwam in januari, schopte het in eerste instantie al tot nummer 1 in heel wat landen, waaronder ook ons land. Maar het record van Adele bleef lang buiten zicht. Adele haalde met het nummer Hello in 2015 de eerste plaats op iTunes in 102 verschillende landen. Als je weet dat iTunes tot voor kort maar in 119 landen beschikbaar was, merk je meteen hoe enorm dat record was.

Maar de fans van BTS, de zogenaamde ARMY, wilden hun favoriete boysband een nieuw record geven. Daarvoor moesten ze wel de hulp inschakelen van enkele moeilijk te bereiken landen. Het nummer Black Swan had de eerste plaats al gehaald in tientallen landen, maar enkele ontbraken nog. Door een grootschalige actie werd geprobeerd om mensen uit die landen aan te spreken.

Kaapverdië

Tot gisteren stond de teller van Black Swan van BTS op 98 nummer 1’s. Door mensen in Barbados, Papoea-Nieuw-Guinea, de Bahama’s, Nepal en Zimbabwe aan te spreken, kwam het nummer op gelijke hoogte te staan met Hello van Adele en dan was het nog tijd voor het laatste duwtje.

Uiteindelijk was de Afrikaanse eilandengroep Kaapverdië het 103de land waar Black Swan de nummer 1-positie haalde op iTunes.

Daarmee werd het record van Adeles Hello dus na bijna vijf jaar gebroken. Maar daar stopte het niet voor de fans van BTS. Want ondertussen is er ook al een 104de land toegevoegd aan de lijst. Nog geen uur nadat Black Swan nummer 1 werd in Kaapverdië, volgde ook het Centraal-Amerikaanse Belize. Ondertussen zijn er zelfs fans die oproepen om Black Swan de nummer 1-positie te geven in àlle landen waar iTunes beschikbaar is. Dat aantal werd twee maanden geleden wel verhoogd van 119 naar 167, dus zullen ze daar nog wel wat moeite voor moeten doen.

Gouden plaat in België

In België haalde Black Swan al snel de eerste plaats op iTunes. De boysband is, ook al merk je het misschien niet meteen, in ons land namelijk ook razend populair. Dat werd onlangs nog eens duidelijk toen het album ‘MAP OF THE SOUL: PERSONA’, dat vorige jaar uitkwam, een gouden plaat haalde op de Belgische ultratop.

Op 15 juli verschijnt er alweer een nieuw album van BTS. Het gaat daarbij om MAP OF THE SOUL: THE JOURNEY, dat is de Japanse versie van hun meest recente album ‘MAP OF THE SOUL: 7’ dat uitkwam op 21 februari 2020. Daarnaast zijn de jongens van BTS op dit moment ook aan het werken aan hun volgende album, dat in oktober zou uitkomen. Voor dat album hebben ze beslist om alles zelf te doen. Van de album art tot de choreografieën en styling.

Daarnaast hebben de jongens recent ook een online concert gegeven waarbij mensen van over de hele wereld live konden genieten van het optreden. In totaal keken er toen meer dan 756.000 fans mee. In een wereld zonder corona was BTS nu bezig aan het Europese luik van hun wereldtournee en waren ze woensdag te zien in Rotterdam.

Gesponsorde artikelen