BTS komt met wereldwijd virtueel liveconcert

De razend populaire K-popgroep BTS komt binnenkort met een liveconcert waar ook jij kan bijzijn. De boysband moest door de coronacrisis z’n wereldtournee cancellen, maar blijft dus niet bij de pakken zitten. Op 14 juni zal de hele wereld zo aanwezig kunnen zijn op het liveconcert: Bang Bang Con: The Live.

Overal ter wereld worden mensen aangeraden om thuis te blijven om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Zelfs in landen waar er geen lockdown is, kunnen er geen evenementen plaatsvinden. Zo wordt het een zomer zonder festivals en concerten, maar daar wil BTS nu iets aan doen.

Bang Bang Con: The Live

De Zuid-Koreaanse, en wereldwijd bekende, boysband BTS komt nu met een oplossing tegen de concertloze zomer. De jongens zullen namelijk toch optreden. Het zal gaan om een liveconcert, maar dan live anno 2020, virtueel dus. Normaal gezien was de zevenkoppige K-popgroep op dit moment op wereldtour, maar die moesten ze noodgedwongen voor onbepaalde tijd uitstellen.

Het concert zal doorgaan op 14 juni en zal in België starten om 11u ’s morgens. Die dag is niet toevallig gekozen. Op 13 juni is het namelijk precies 7 jaar geleden dat BTS debuteerde. En het cijfer 7 heeft een belangrijke betekenis voor de (jawel) zeven mannen van BTS, zo merkten we al in hun laatste album ‘Map of the Soul: 7’.

De naam Bang Bang Con is een samentrekking tussen Bangtan (een verwijzing naar de Koreaanse naam van BTS, 방탄 소년단) en Bang (방, het Koreaanse woord voor ‘kamer’). Een concert van BTS in je eigen kamer dus. En da’s precies wat Bang Bang Con: The Live zal zijn.

Bang Bang Con

Bang Bang Con infographic
Big Hit Entertainment

Vorige maand testte Big Hit Entertainment, het bedrijf achter BTS, het concept al eens uit. In het weekend van 18 en 19 april werden al verschillende oudere concerten van BTS gelivestreamd via YouTube en Weverse onder het motto Bang Bang Con. Tijdens de livestream die in totaal bijna 24 uur duurde, keken in totaal meer dan 50,5 miljoen mensen naar de oudere concerten van de K-popgroep.

In tegenstelling tot Bang Bang Con, zal Bang Bang Con: The Live deze keer niet gratis zijn. En dat mag eigenlijk ook niet verbazen. De eerste livestream bestond uit afgelopen concerten, die al uitgebracht waren op DVD. Deze keer wordt het een echt liveconcert waar je virtueel bij kan zijn. Hoeveel een virtueel concertticket kost, is nog niet geweten. Tickets zullen vanaf 1 juni beschikbaar zijn in de Weverse Shop.

Meer
Lees meer...