BTS dropt uit het niets videoclip voor ‘Black Swan’

BTS Black Swan
YouTube

De Koreaanse boysband BTS is tegenwoordig overal. Hun nieuwste album ‘MAP OF THE SOUL: 7’ staat in hitlijsten overal ter wereld en hun single ON heeft al verschillende records te pakken. Maar nu heeft BTS een nieuwe videoclip gedropt voor het nummer Black Swan.

BTS verbaasde vandaag vriend en vijand door een nieuwe clip op de wereld los te laten. De K-popgroep kondigt nieuwe clips gewoonlijk weken op voorhand aan, maar deze keer was de clip voor iedereen een verrassing.

Black Swan

Waar zogenaamde comebacks in K-pop normaal één title track hebben, heeft ‘MAP OF THE SOUL: 7’ van BTS er twee. Dat komt doordat het album eigenlijk opgedeeld ging worden in twee verschillende albums: ‘MAP OF THE SOUL: Shadow’ en ‘MAP OF THE SOUL: Ego’. De title track van ‘Ego’ was dan de huidige title track ON, die van ‘Shadow’ Black Swan.

Black Swan kreeg eerder al een clip, maar daarin waren de zeven leden van BTS zelf niet te zien. Ze lieten het dansen over aan de Sloveense MN Dance Company. Maar nu, uit het niets, is er dan toch een clip mét BTS. In die clip schittert vooral Jimin. Hij was een moderne danser voor hij bij BTS kwam, dus is de choreografie van Black Swan hem op het lijf geschreven.

Bekijk de officiële clip voor Black Swan van BTS hier:

Bekijk hier de art film van Black Swan door MN Dance Company:

ON

Ondertussen scoort BTS ook met het nummer ON. Toen de officiële clip voor het nummer gelanceerd werd, brak hij meteen al het record voor de YouTube première die het meeste kijkers kon lokken op hetzelfde moment. Het gebruikelijke record voor de meeste views in 24 uur werd deze keer niet gebroken, omdat YouTube naar verluidt 98 miljoen views verwijderde.

Maar dat kon de pret niet bederven, want het nummer staat de schitteren in hitlijsten over de hele wereld. ON kwam zo binnen op de vierde plaats in de Billboard 100, de belangrijkste hitlijst uit de Verenigde Staten. Geen enkele Aziatische act deed hen dat ooit voor.

Bekijk hier nog eens de clip voor ON:

Gesponsorde artikelen