Adele lost dan toch geen nieuw album in september: “We hebben muziek, maar we zijn nog aan het werk”

Adele Album September
YouTube/Adele

Fans van Adele zullen nog even op hun tanden moeten bijten. Want het nieuwe album van de zangeres zal waarschijnlijk toch niet in december verschijnen, zoals eerder dit jaar bekend was geraakt. De reden? De coronacrisis.

Adele-fans, trek je even terug voor een huilsessie in een hoekje. Het wordt namelijk nog langer wachten voor het nieuwe album van de zangeres dan gepland. Dat heeft haar manager laten weten.

“Niet voor september”

Eerder dit jaar werd Adele verschillende keren aan opnamestudio’s gespot, en op het trouwfeest van een vriendin sprak ze de verrassende woorden “verwacht m’n album in september“.

Maar die woorden heeft haar manager Jonathan Dickins nu teruggeroepen. Tijdens een interview met entertainmentwebsite Music News zei hij dat het “niet voor september zal zijn”. Wanneer we het album dan wel mogen verwachten? “Wanneer het af is.”

“Allemaal in hetzelfde schuitje”

De reden voor de vertraging is de coronacrisis. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje”, zei ie. “Je bent iets aan het doen en dan plots stopt de wereld met draaien. Het komt wanneer het klaar is. Ik kan daar nog geen datum op plakken. We hebben muziek, maar we zijn nog aan het werk.”

Adele is niet de enige artiest die een album moest uitstellen door de coronacrisis. Ook The 1975, stelde de release van hun vierde album uit, van februari tot mei.

En ook Lady Gaga’s langverwachte zesde album ‘Chromatica‘ werd een beetje opgeschoven, van april naar mei. Ondertussen is het album verschenen, en fans zijn er wild van!

‘Adele’?

Hoe het nieuwe album van Adele zal heten, en wanneer het precies zal verschijnen, dat blijft dus nog even onbekend. De zangeres heeft eerder al laten vallen dat haar vierde album geen cijfer als titel zou krijgen. De reeks ‘19‘, ‘21‘ en ‘25‘ was naar eigen zeggen een mooie trilogie.

Gesponsorde artikelen