BTS heeft met ‘Dynamite’ nu derde videoclip met meer dan één miljard views op YouTube

Het nummer Dynamite van BTS blijft, zelfs 7 maanden na de release, nog steeds records breken. Deze keer gaat het opnieuw om een YouTuberecord. De clip heeft in 234 dagen één miljard views verzameld op YouTube. Geen enkele Koreaanse groep wist dat ooit sneller te doen.

Als er het afgelopen jaar een wereldhit gescoord is, dan was dat waarschijnlijk Dynamite van BTS. Het nummer, waarin de Koreaanse boysband voor het eerst volledig in het Engels zong, brak net na de release al heel wat records. Maar ook nu blijft het de records aan elkaar rijgen.

Dynamite

Het meest opmerkelijke record dat BTS meteen te pakken had met Dynamite was er eentje op YouTube. Daar haalde de clip in 24 uur 101,1 miljoen views. Het was de eerste keer dat een nummer zoveel views wist te verzamelen in 24 uur en ook de eerste keer dat de kaap van 100 miljoen views gehaald werd in minder dan één dag tijd.

En ook hun laatste record is er eentje van YouTube. Daar haalde de videoclip vandaag de kaap van één miljard views. De videoclip verscheen op 21 augustus 2020, precies 234 dagen geleden. Daarmee wordt Dynamite de snelste clip door een Koreaanse groep die één miljard views verzameld. Het record staat nog steeds op naam van Adele. De videoclip voor haar nummer Hello haalde 1 miljard views in amper 87 dagen. Wanneer we specifiek kijken naar Koreaanse artiesten staat het record nog steeds op naam van PSY met de monsterhit Gangnam Style. Dat werd in 2012 de eerste video ooit die één miljard views verzamelde. Daar had de zanger toen 158 dagen voor nodig.

Derde clip met één miljard views

Dynamite is al de derde clip van BTS die de mijlpaal van één miljard views haalt. Eerder haalden ze dat al met de videoclip van het nummer DNA en de clip van het nummer Boy With Luv. Daarvoor hadden ze toen respectievelijk 986 en 561 dagen nodig. Het aantal BTS-video’s dat die mijlpaal heeft bereikt, zal heel binnenkort nog toenemen. Met Mic Drop, Fake Love en IDOL hebben ze namelijk nog drie clips die (bijna) de kaap van 900 miljoen hebben gerond.

Met 234 dagen zet Dynamite het vorige record van BTS zelf dus ook heel wat scherper. Recent brak BTS met het nummer ook nog twee records op de Amerikaanse Billboard-hitlijst. Vorige week stond Dynamite voor de 18de keer op één in de Billboard Digital Song Sales, waarmee het het record van Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee feat. Justin Bieber verbrak. In diezelfde week werd het ook het Koreaanse nummer dat het langste meeging in de Billboard Hot 100, daar stond het nummer vorige week al voor de 32ste week in de top 100. Gangnam Style van PSY (ja, daar is hij weer) hield het 31 weken vol in de hitlijst.

Meer
Lees meer...