Burnley FC gebruikt Teletubbies om nieuwe speler aan te kondigen

De transferperiode in de voetbalwereld is in volle gang en dus regent het op sociale media aankondigingen van nieuwe spelers. Om daarmee op te vallen, moeten ploegen steeds origineler uitpakken. Burnley FC, de Engelse ploeg met Vincent Kompany als trainer, slaagde daar zeer goed in. Zij lieten de Teletubbies op hun kenmerkende televisietjes namelijk nieuwkomer Zeki Amdouni aankondigen. Voetbalfans reageren alvast zeer enthousiast.

Twee jaar geleden nam voormalige Rode Duivel en Anderlechttrainer Vincent Kompany het roer over bij de Engelse club Burnley FC. Die ploeg speelde toen nog in de Championship, de tweede klasse. Dat eerste jaar deed Burnley al heel wat inkomende transfers, waaronder de Belgen Ameen Al-Dakhil en Benson Manuel. Dat resulteerde in een promotie naar de Premier League met bijhorende jackpot.

Zeki Amdouni

Deze zomer heeft Burnley FC dus opnieuw heel wat budget voor transfers. Daarmee trok de club begin deze maand al de 23-jarige Duitse verdediger Jordan Beyer (Borussia Mönchengladbach) aan voor 15 miljoen euro. Deze week pakte Burnley opnieuw uit door de 22-jarige aanvaller Zeki Amdouni bij FC Basel weg te plukken voor 18,6 miljoen euro.

Burnley FC maakte die transfer vandaag, woensdag 19 juli, officieel. Dat deed de club met een opvallend filmpje op Twitter. Daarvoor gebruikte het de kenmerkende intro van de populaire kinderserie Teletubbies. We horen daarbij de voice-over zeggen “Wie trekt Burnley vandaag aan?”. Daarna verschijnen de Teletubbies zelf in beeld waarbij we op het televisietje van Tinky-Winky ineens nieuwkomer Zeki Amdouni te zien krijgen.

De reacties op Twitter op de korte aankondigingsvideo zijn alvast unaniem positief. Velen noemen het de beste transfervideo van dit jaar. Het regent ook complimenten voor de socialemediamanager van Burnley FC.

Meer
Lees meer...