‘Teletubbies’: Reboot voor Netflix krijgt eerste trailer

De reboot van het iconische kinderprogramma Teletubbies door Netflix heeft een eerste trailer gekregen. Daarin krijgen we de eerste beelden van de nieuwe (maar zo goed als onveranderde) Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po te zien. Ook horen we voor het eerst de vertelstem van acteur Tituss Burgess.

Zo’n anderhalve maand geleden maakte Netflix bekend dat het werkte aan een reboot van Teletubbies. Die reeks verscheen voor het eerst op televisie tussen 1997 en 2001 en werd al snel een wereldwijdsucces met zelfs een bepaalde cultstatus. De verkoop van merchandise van de Teletubbies zou al snel de kaap van 1 miljard pond (1,15 miljard euro) overschrijden. Na vijf seizoenen en 365 afleveringen stopte de originele serie.

Daarna zouden er nog twee seizoenen van elk 26 afleveringen volgen van de Amerikaanse spin-off Teletubbies: Everywhere. Teletubbies kreeg in 2015 een eerste reboot. Er volgden vier nieuwe seizoenen, goed voor 120 afleveringen. Die reboot stopte ermee in 2018.

Tituss Burgess

Maar nu heeft Netflix besloten om Teletubbies nogmaals van stal te halen met nieuwe afleveringen. Dat doet de streamingdienst als onderdeel van een strategie om meer in te zetten op content voor kinderen. Zo hoopt Netflix beter de concurrentie met Disney+ aan te kunnen gaan.

Voor deze nieuwe reboot zullen er voor het eerst geen acteurs in de pakken van Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po kruipen. Netflix maakt alles namelijk volledig digitaal. Vertelstem van dienst wordt Tituss Burgess (Titus uit Unbreakable Kimmy Schmidt). De reboot van Teletubbies zal vanaf maandag 14 november te vinden zijn op Netflix. Het zal gaan om 26 afleveringen van telkens zo’n 12 minuten lang. Netflix belooft al dat er in elke aflevering een gloednieuw liedje te vinden zal zijn dat zal worden afgespeeld op de televisieschermpjes op de buiken van de Teletubbies.

Bekijk de trailer van Teletubbies op Netflix:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...