‘Cam’ uit Modern Family weigert vlakaf foto met homohatend toppoliticus

Eric Stonestreet, die de flamboyante en homoseksuele Cameron Tucker (Cam) speelt in Modern Family, is zelf dan wel geen homo, dat weerhoudt hem er niet van de holebi’s te verdedigen. Dus toen een belangrijk politicus en tegenstander van het homohuwelijk om een foto vroeg, weigerde hij. “Ik kon het gewoon echt niet”, bekende hij. 

De politicus in kwestie is Rick Santorum, bij de vorige Amerikaanse presidentsverkiezing lang in de running voor de Republikeinse partij. Hij is een heftig tegenstander van het homohuwelijk, zo eentje dat Eric Stonestreet in de gedaante van Cam nog afsloot met zijn partner Mitchell (Jesse Tyler-Ferguson) in het afgelopen seizoen van Modern Family. In Californië, waar de serie zich afspeelt, is het homohuwelijk namelijk wel gelegaliseerd en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. 

“Ik kan het niet met hem”

Hoewel Eric Stonestreet zelf geen homo is, is hij de zaak duidelijk genegen. Tot op het punt dat hij een vraag van een belangrijk politicus in zijn gezicht durft af te wijzen. 

Santorum vroeg om een foto bij een pre-party’s van een White House Correspondents Dinner. “Het was op een moment dat hij luid riep te roepen dat het homohuwelijk verkeerd is. Ik had zoiets van: “Ik kan het gewoon niet.” Hij vroeg om een foto samen met mij en zijn kinderen ofzoiets. Ik heb geantwoord dat ik graag een foto wou nemen met zijn kinderen, maar dat ik gewoon niet op een foto wilde staan met hem”, vertelt Eric Stonestreet in een interview met de Huffington Post.

Of de aangepaste foto ooit genomen is, is niet bekend. Net zomin of Santorum eigenlijk wel wist wie hij was en welk personage hij speelt. 

Obama is wél een fan

Huidig president Barack Obama weet het alvast wel want hij bekende dol te zijn op de komische familieserie, en altijd te kijken mét de First Lady en hun twee dochters. “Om te horen dat de leider van de vrije wereld, de president van de Verenigde Staten, te horen zeggen dat hij van zijn stoel rolt van het lachen als hij Mitch en Cam ziet, en dat we die mensen met macht bereiken, dat is geweldig. “

Het standpunt van Santorum over holebi’s en homohuwelijken is nog niet veranderd: hij heeft al gezegd dat het homohuwelijk slecht is voor de economie omdat het zal leiden tot minder huwelijken. 

Meer
Lees meer...