Cara Delevingne openhartig over moeilijke tienerjaren: “suïcidaal” en “homofoob”

Cara Delevingne was “suïcidaal” en “homofoob” voor ze uit de kast kwam. Dat heeft de 28-jarige actrice, die ook als model werkt, gezegd in een gesprek met met Gwyneth Paltrow op haar Goop-podcast.

Sinds 2015 is Cara Delevingne open over haar relaties met vrouwen. Toen maakte ze bekend dat ze samen wat met de Amerikaanse muzikante St. Vincent. Toch was dat niet altijd zo vanzelfsprekend voor Delevingne.

Homofoob

In gesprek met Gwyneth Paltrow spreekt de 28-jarige over opgroeien in een “ouderwets huishouden”. “Ik kende niemand die homo was. Ik wist niet dat dat iets was. Eigenlijk denk ik dat ik toen ik opgroeide niet op de hoogte was van het feit dat ik homofoob was”, legt Delevingne uit op de Goop-podcast. “Het idee om met iemand van hetzelfde geslacht te zijn, bezorgde mij een gevoel van walging. Ik had zoiets van: ‘Oh my god, dat zou ik nooit doen, dat is walgelijk, ugh.'”

Seksualiteit

Toen Cara Delevingne later ontdekte dat ze zelf niet heteroseksueel is, ging ze dan ook door een moeilijke periode. “Mijn enorme depressie en de suïcidale momenten van mijn leven hebben verband met het feit dat ik mij schaamde dat ik ooit zo zou zijn. Maar eigenlijk was dat het deel van mij waar ik zo veel van hou en dat ik accepteer”, zegt ze.

Aanvankelijk identificeerde Delevingne zichzelf na haar outing als biseksueel. Dat was ook zo toen ze een twee jaar durende relatie begon met Ashley Benson in 2019. Vorig jaar liet ze echter weten dat ze zich nu identificeert als panseksueel. Tegen Gwyneth Paltrow zegt ze daarover dat haar seksualiteit “constant verandert”. “Er is nog steeds een deel in mij dat wou dat ik heteroseksueel was”, voegt ze daaraan toe.

Meer
Lees meer...