‘Celebrity MasterChef’: Zo zal de finale eruitzien

Na zes weken zwoegen in de MasterChef-keuken, zal Linde Merckpoel, Boris Devis of Hakim Chatar de titel van Celebrity MasterChef 2023 in ontvangst mogen nemen. Daarbij staat er de drie nog één laatste opdracht te wachten en die gebeurt onder het toeziend oog van de godfather van de Belgische gastronomie.

Na het vertrek van Wim Willaert in de halve finale van Celebrity MasterChef Vlaanderen, kennen we de drie finalisten. Hakim Chatar, Boris Devis en Linde Merckpoel zullen het nog één laatste keer tegen elkaar opnemen. Maar dan moeten ze het hoofd koel weten te houden in het bijzijn van de enige echte Peter Goossens.

Peter Goossens

De winnaar van Celebrity MasterChef 2023 gaat niet enkel naar huis met de titel, maar krijgt ook een etentje in het Hof van Cleve cadeau. Dat laatste is heel bijzonder want Peter Goossens neemt eind dit jaar afscheid van het restaurant. De winnaar mag dus proeven van het eten van Peter Goossens, maar Peter Goossens zal in de finale proeven van de gerechten van de finalisten. Het wordt dus belangrijk om de kalmte te bewaren wanneer je oog in oog staat met een van de grootste chefs van ons land.

De finale zal gespeeld worden in twee rondes. In de eerste ronde krijgen de deelnemers opnieuw een mystery box voorgeschoteld. Wie volgens de jury én Peter Goossens het minst goede gerecht op tafel tovert, valt net voor de laatste ronde af. in de allerlaatste ronde staan er dus maar twee hobbykoks tegenover elkaar. En er kan er maar één winnen.

Holy shit, ik zit in de finale”, klinkt het bij Hakim. “Ik heb mixed feelings. We hebben zes weken lang keihard gestreden, dus ik ben blij maar ook heel zenuwachtig. Ik zit bij de laatste drie, dus het is gewoon volle bak gaan naar het einde. Ik wil nu wel winnen.” De andere twee zijn vooral blij dat ze het tot de finale hebben geschopt “Ik kan eigenlijk nu al niet meer gelukkiger zijn. Ik ben echt blij, maar ik ga ook gewoon dood van de zenuwen”, vertelt Linde. “Ik heb echt zin om mezelf nog eens goed te amuseren, maar vooral toch nog eens alles uit de kast te halen”, besluit Boris. “Laat maar komen!”

Meer
Lees meer...