‘Celebrity MasterChef’: Geen tweede afvaller deze week

Na de exit van Sarah Puttemans en William Boeva blijft de groep na de laatste aflevering van Celebrity MasterChef toch volledig. Omdat iedereen het er goed vanaf heeft gebracht in de opdracht rond het vlees, hoefde er niemand de wedstrijd te verlaten. Integendeel zelfs, want de immuniteitspin deed voor het eerst zijn intrede.

De tweede week van Celebrity MasterChef zit erop. In het begin van de week zagen we hoe William Boeva het programma moest verlaten na de opdracht met de vis en gisteren stond alles in het teken van vlees. Daarbij kregen de kandidaten zelfs een masterclass van slager Dierendonck. Daarna moesten ze zelf aan de slag.

Vers vlees

Na de visopdracht van maandag kregen de overgebleven chefs ook gisteren een heftige opdracht. Deze keer draaide alles om vers vlees. En daarbij hoort ook meteen een korte masterclass. Die komt deze aflevering niet van jurylid Nick Bril, maar wel van slager Dierendonck. Van hem krijgen de chefs te zien hoe je een varken van kop tot teen moet versnijden.

Dat zorgde bij enkele kandidaten alvast voor een kleine shock, maar anderen zagen er het mooie van in. Uiteindelijk was het dus aan de chefs zelf om een stuk vlees van het varken te kiezen en daarmee iets te maken. De jury was over het algemeen enthousiast en besloot dan ook om niemand naar huis te sturen.

Immuniteitspin

Als klap op de vuurpijl kwamen ze zelfs met de immuniteitspin aanzetten. Die wordt gegeven aan de beste chef van de dag en daarmee is die ook tijdens de volgende opdracht veilig. Hoewel de jury nog een tijdje twijfelde tussen Linde Merckpoel en Wim Willaert, ging de pin uiteindelijk naar Wim.

“Je verdient het”, klonk het bij iedereen. Als extra verrassing nam de jury ook zijn bordje eten onder handen en toonden ze hem hoe je iets moois kan maken van zijn gerechten. “De smaken zijn top, maar als je het ook zo zou presenteren kan het zo geserveerd worden in een sterrenrestaurant”, vertelt Nick Bril.

(Her)bekijk de masterclass nog eens hier:

Celebrity MasterChef Vlaanderen is elke maandag en woensdag om 21 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...