Charli XCX kondigt vijfde album, nieuwe single en grote tour aan

Goed nieuws voor alle Charli XCX-fans, want de zangeres komt volgend jaar optreden in ons land! Daarnaast kondigde ze ook nog haar vijfde album ‘CRASH’ aan en haar nieuwe single New Shapes, in samenwerking met de Franse zangeres Christine And The Queens en singer-songwriter Caroline Polachek.

Charli XCX brengt op 18 maart 2022 al haar vijfde album uit, genaamd ‘CRASH’. Vorig jaar verscheen nog ‘How I’m Feeling Now’, het laatste studioalbum van de popster onder haar platencontract met Atlantic Records, schrijft NME.

Charli XCX

Charli XCX is vooral bekend dankzij twee internationaal succesvolle singles, de eerste was Icona Pops nummer I Love It, dat op nummer 1 stond in de UK en de top 10 bereikte in verschillende landen. De tweede is Iggy Azalea’s doorbraaknummer Fancy, dat bovenaan de Billboard Hot 100 belandde alsook in de top 10 wereldwijd.

“Vandaag kondig ik, de iconische wereldwijde popster Charli XCX, ‘CRASH’ aan, mijn langverwachte aankomende album”, liet de zangeres zelf weten in een verklaring. “Ik ben bijgestaan door een ongelooflijke groep van producers en medewerkers, die ik kon overhalen om bij te dragen aan mijn nieuwe album, dankzij mijn femme fatale overtuigingskrachten”, zei Charli nog.

Vorige maand gaf de popster aan wat fans konden verwachten van haar aankomende album, door InStyle te vertellen dat de plaat “over van alles wat betreft seks en seksualiteit” gaat en “mensen kan laten dansen en huilen tegelijkertijd”. De zangeres ging een week later dieper in op deze opmerkingen en vertelde de fans dat ze “een overload aan sexiness” konden verwachten tijdens een recent optreden in The Chart Show.

Nieuwe single

Het nieuws over het nieuwe album komt samen met de release van Charli’s gloednieuwe single New Shapes featuring Christine And The Queens en Caroline Polachek, die eerder deze week voor het eerst werd geteased op Twitter. Beluister het fragment hieronder:

De single volgt op het nummer Good Ones uit september, de eerste single van een “nieuw hoofdstuk” dat “alles omarmt wat mijn leven te bieden heeft in de wereld van vandaag – roem, glamour, innerlijke demonen en wereldwijde hits”, zei Charli bij de release. Je kunt ‘CRASH’ hier pre-orderen en New Shapes hierboven beluisteren.

Charli werkte eerder samen met Christine And The Queens voor het lied Gone uit 2019, dat op haar derde studioalbum ‘Charli’ stond. Ondertussen was Polachek te horen op twee tracks van de mixtape ‘Pop 2’: Tears en Delicious.

Tournee

Daarnaast zal Charli XCX vanaf eind maart 2022 op een grote tour vertrekken door de VS, VK en Europa. In ons land zal ze op 27 mei 2022 komen optreden in La Madeleine in Brussel. De ticketverkoop hiervoor start volgende week, op woensdag 10 november, om 10 uur.

Meer
Lees meer...