‘Chateau Meiland’ krijgt ondanks dalende kijkcijfers nieuw seizoen

Even was er twijfel te over de toekomst van Chateau Meiland, maar dat blijkt onterecht. Productiehuis Tapla heeft namelijk bekendgemaakt dat de familie op 28 augustus terugkeert voor alweer een negende seizoen. Daarmee lijken ze niet toe te geven aan de kritiek en de dalende kijkcijfers.

De Meilandjes zijn ondertussen al enkele jaren vaste kost op de televisie. In 2019 verscheen het eerste seizoen van Chateau Meiland en dat bleek al snel een hit te zijn. Ondertussen zitten we al aan seizoen 8. Daarvan zijn enkel de eerste zes afleveringen al te zien op Play4. In Nederland is heel het seizoen echter al uitgezonden.

Kritiek

Zoals we van de familie Meiland gewoon zijn, wordt er opnieuw veel verbouwd en is er tussendoor ook plaats voor heel wat andere zaken. Dat het opnieuw meer van hetzelfde is, blijkt echter niet bij iedereen even hard in de smaak te vallen. Het achtste seizoen van Chateau Meiland verloor namelijk week na week kijkers. Zij hebben kritiek op het feit dat het programma achterloopt op de echte feiten. Hun pension Code Rosé is namelijk al lang afgewerkt en open voor het publiek, terwijl het in Chateau Meiland nog gerenoveerd wordt.

Daarnaast wordt het programma door de familie steeds meer aangewend om reclame te maken voor allerhande commerciële zaken van de Meilandjes. Bovendien is er van het kenmerkende “wijnen, wijnen, wijnen” bijna geen sprake meer omdat Martien noodgedwongen zo goed als gestopt is met alcohol drinken.

Nieuw seizoen

Ondanks dat alles komt er eind augustus dus toch een nieuw seizoen. Dat is best verrassend aangezien de Meilandjes in het verleden lieten weten te zullen stoppen als ze onder de 1 miljoen kijkers zakken, iets wat nu al enige tijd het geval is.

Meer
Lees meer...