Martien Meiland is gestopt met “wijnen, wijnen, wijnen”

Wie aan Martien Meiland denkt, denkt meteen aan de uitspraak “wijnen, wijnen, wijnen”. De Nederlandse realityster heeft de laatste tijd zijn drankverbruik echter grondig verminderd en is van plan dat ook vol te houden.

De Meilandjes zijn al meerdere jaren een vaste waarde op de Nederlandse en Belgische televisie. Alles begon in hun chateau in Frankrijk, maar die verkochten ze uiteindelijk om terug naar Nederland te kunnen verhuizen. Na een tijdje in de Nederlandse Achterhoek besloten ze dan nog eens te verhuizen. Nu woont het gezin terug aan de Nederlandse kust, waar het ook oorspronkelijk vandaan kwam. Daar is hun nieuwe verblijf recent ook opengegaan voor het publiek.

Wijnen, wijnen, wijnen

In al die tijd is de meest gehoorde uitspraak van Martien Meiland zonder enige twijfel “wijnen, wijnen, wijnen”. De alcoholconsumptie van Martien was echter zo hoog dat zijn dochter Maxime zich al enige tijd zorgen maakte. Dat schreef ze zelf in haar biografie die recent uitkwam.

“Toen we twee jaar geleden in Zweden waren hebben wij het er over gehad en hebben Montana en ik voor het eerst heel erg gehuild tegenover hem. Daardoor lieten we hem merken hoe erg wij daarmee zitten”, klonk het daar. Echt onder de indruk bleek Martien daar toen niet van, want hij bleef het probleem lang minimaliseren.

Speciale aangelegenheden

Daar is nu recent wel verandering in gekomen. “Sinds 1 januari ben ik gestopt met drinken”, zegt Martien in Story, volgens Shownieuws. “Ik heb de hele maand januari niet gedronken. Ik drink alleen nog op speciale aangelegenheden, zoals op de boekpresentatie van Maxime. In het weekend drink ik in principe ook niet.” Hij vervolgt: “Sinds ik niet meer drink, lig ik soms al om half negen in bed. Ik hoop dat de rest van mijn leven vol te houden. Ik voel me veel energieker, dat kan ik goed gebruiken.”

Meer
Lees meer...