‘Chateau Meiland’ is terug: De Meilandjes storten zich opnieuw op verbouwing

Sinds dit weekend zijn de Meilandjes terug op Play4. Martien, Erica en Maxime zijn ondertussen al aan hun achtste seizoen van Chateau Meiland toe en daarin gaat het gezin … opnieuw verbouwen. Naast hun eigen villa lijkt ook hun droom van een B&B nog steeds dichtbij. En dan komt er ineens een boerenhoeve op hun pad.

De Meilandjes zijn al meerdere jaren een vaste waarde op de Nederlandse en Belgische televisie. Alles begon in hun chateau in Frankrijk, maar die verkochten ze uiteindelijk om terug naar Nederland te kunnen verhuizen. Na een tijdje in de Nederlandse Achterhoek besloten ze dan nog eens te verhuizen. Nu woont het gezin terug aan de Nederlandse kust, waar het ook oorspronkelijk vandaan kwam.

Ook daar is het gezin al enkele keren verhuist, waardoor het lijkt alsof elk nieuw seizoen van Chateau Meiland een nieuwe verhuis of een nieuwe verbouwing inhoudt. Dat is ook in het nieuwe seizoen het geval. En dan moet het uitwerken van hun nieuw B&B-project nog komen.

Chateau Meiland

Het lijkt maar niet op te houden met het verhuizen bij de familie Meiland. In het nieuwe seizoen is te zien hoe Martien en Erica aan hun eigen verbouwing werken, maar ook hoe ze een gouden tip over een boerenhoeve in het noorden van Nederland krijgen. Daarbij begint de familie al te dromen van een nieuw avontuur om opnieuw een B&B te starten, net zoals op het chateau.

Ondertussen is al geweten dat Martien en Erica wel degelijk iets met die hoeve wilden doen in de vorm van ‘Code Rosé’, maar dat er problemen zijn met een vergunning. Maar dat krijgen de fans zonder twijfel later nog te zien. En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen de verhuisdozen ook nog eens worden bovengehaald voor dochters Maxime en Montana. Want ook zij trekken naar een andere stek.

Wijnen?

Om al die chaos tegen te gaan, heeft de familie natuurlijk maar één oplossing: wijnen. En dat was ook in de allereerste aflevering alvast te zien. Wanneer er tijdens de verbouwing een alarm afgaat, lijkt het uit de koelkast te komen. Uiteindelijk was dat niet het geval, maar viel Martien wel iets opvallends op. “Er staat helemaal geen rosé koud”, klinkt het.

Bekijk het fragment uit Chateau Meiland hier.

Meer
Lees meer...