‘Chateau Meiland’ keert terug en trekt opnieuw naar het buitenland

Er is een tiende seizoen op komst van Chateau Meiland en daarbij hoort meteen een grote verrassing. De familie Meiland trekt namelijk voor het eerst sinds lang opnieuw naar het buitenland. Voorlopig is het wel nog niet bekend in welk land dat nieuwe seizoen zich zal afspelen.

Het eerste seizoen van Chateau Meiland speelde zich – zoals de naam al doet vermoeden – af in Frankrijk. In 2019 kon je daar volgen hoe de Meilandjes een Frans chateau renoveerden en klaarmaakten om gasten te ontvangen.

Van Frankrijk naar Nederland …

Na drie seizoenen, en wat problemen door de coronacrisis, hadden de Meilandjes het helemaal gezien in Frankrijk en keerden ze terug naar Nederland. De voorbije jaren konden we hen meermaals zien verhuizen in Chateau Meiland, maar telkens bleef de familie wel in eigen land. Daar knapten ze meerdere huizen, hotels en verblijven op.

Door dalende kijkcijfers leek het einde van Chateau Meiland even nabij, maar het negende seizoen van de reeks, dat eind 2023 uitgezonden is, was opnieuw een groot succes en dus krijgen we nog meer Meilandjes in 2024.

… naar?

“Wij komen gewoon in het najaar terug met Chateau Meiland. Maar dat speelt zich voornamelijk af, en dat is het enige wat ik erover ga zeggen, in het buitenland”, zei Martien Meiland donderdag in RTL Boulevard via AD. Naar waar de Meilandjes trekken, is dus nog niet duidelijk.

Volgens Erica Renkema is die beslissing genomen om het programma leuk te houden. “Reality moet leuk zijn. Dat was de afgelopen vijf jaar, maar nu niet meer”, legt ze uit.

Wanneer dat nieuwe seizoen van Chateau Meiland bij ons te zien zal zijn, is nog niet bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...