Chris Hemsworth rondt opnames ‘Extraction 2’ af

Een van de grootste verrassingen op Netflix van de afgelopen jaren was de populaire actiefilm Extraction, geregisseerd door Sam Hargrave. De film met Chris Hemsworth in de hoofdrol was zo succesvol dat een vervolg na de initiële release in april 2020 al snel werd goedgekeurd. De opnames voor die sequel zijn al een tijdje bezig, waarbij Hemsworth en Hargrave al veel blikken achter de schermen van de aankomende film hebben gedeeld. Nu hebben beiden onthuld dat de opnames van Extraction 2 voor de Marvelster erop zitten.

Het nieuws werd gedeeld op de Instagram van Chris Hemsworth. Daar postte hij een 40 seconden durende video waarin hij de cast en crew bedankt. Zo sprak de Australische acteur nog over de extreem koude weersomstandigheden die ze in Tsjechië moesten trotseren en vertelt hij ook hoe ze erin slaagden een helikopter op een rijdende trein te laten landen. Regisseur Sam Hargrave deelde dezelfde video, maar voegde eraan toe dat terwijl Hemsworth klaar is met de opnames, de sequel nog een weekje te gaan heeft in de productie.

Extraction 2

Er is nog niet al te veel bekend over het vervolg van Extraction, behalve dat Tyler Rakes (Hemsworth) nog leeft nadat hij werd neergeschoten en van een brug viel in de eerste film. Een ander ding dat we konden afleiden uit de eerste beelden die de acteur en regisseur al deelden van de sequel, is dat het ditmaal een pak kouder ging zijn. Een heel ander landschap dus ten opzichte van de zonovergoten setting die we de vorige keer zagen.

De eerste Netflixfilm, Extraction, vertelde het verhaal van een Australische special ops-soldaat die nu als huurling werkt genaamd Tyler Rake (Hemsworth). Die werd ingehuurd door een Indiase drugsbaron nadat zijn zoon, Ovi (Rudhraksh Jaiswal), werd ontvoerd. Tyler vindt de jongen, maar het lijkt erop dat de hele wereld nu op zoek is naar het duo. Terwijl hij tegen de klok en al hun achtervolgers racet om de jongeman veilig bij zijn familie terug te krijgen, moet Tyler ook zijn eigen innerlijke demonen onder ogen zien. Tijdens hun schijnbaar onmogelijke missie, vormen de twee een hechte band die Tylers verlangen om Ovi veilig en gezond terug te brengen alleen maar verder aanwakkert.

Epische actie

Wat Extraction vooral zo goed maakte waren de geweldige actiescènes. Zo wordt de 12 minuten durende auto-achtervolging uit de eerste film een van de beste moderne actiescènes uit de recente geschiedenis genoemd. En dat willen Hargrave en Hemsworth graag overtreffen met de aankomende, tweede film.

Regisseur Sam Hargrave is vooral bekend als stuntcoördinator voor films als Captain America: Civil War, Avengers: Endgame, Deadpool 2 en Atomic Blonde. Extraction bewees Hargraves talent voor visueel verbluffende actie. Het feit dat hij voor de sequel is teruggekeerd als regisseur en Joe Russo weer het scenario schreef, belooft weer niets anders dan epische stunts en actie. Daarbij verwees Hemsworth in zijn Instagrambericht nog naar de sequel als een “epische franchise”. Het zal dus hoogstwaarschijnlijk nog niet de laatste keer zijn dat we Tyler Rakes op het scherm zullen zien. Zo zou Russo ook al eens vermeld hebben dat er een mogelijk Extraction-universum in de maak is.

Extraction 2 heeft nog geen releasedatum op Netflix. Maar aangezien de opnames van de sequel volgende week eindigen, zouden we die informatie snel moeten krijgen.

Bekijk hieronder het filmpje van Chris Hemsworths laatste filmdag op de set van Extraction 2:

Meer
Lees meer...