Russo-broers werken aan een uitgebreid ‘Extraction’-universum

Extraction is één van de meest bekeken Netflix-films ooit. Het kwam dus niet echt als een verrassing toen de Russo-broers bekendmaakten dat er een vervolg zou komen op de film over huurling Tyler Rake (Chris Hemsworth). Maar nu blijkt dat er wel eens meer dan één nieuwe film zou kunnen verschijnen. De broers zijn namelijk een heus Extraction-universum aan het ontwikkelen.

Afgelopen april leerde de hele wereld Tyler Rake (Chris Hemsworth) kennen in Extraction. De huurling had de opdracht gekregen om de zoon van een internationale drugsbaron te beschermen. Maar – zoals je waarschijnlijk wel verwachtte – was dat helemaal niet zo simpel.

Universum?

De film was meteen een gigantisch succes. Met zo’n 99 miljoen kijkers in de eerste vier weken dat Extraction beschikbaar was, is de film de meest bekeken Netflix Original ooit. Dat de streamingdienst een vervolg op de film bestelde, kwam dus niet helemaal als een verrassing.

Maar tijdens een panel op CCXP (de Braziliaanse Comic Con) met entertaimentwebsite Collider hebben de Russo-broers verklapt dat er wel eens meer dan één vervolg op Extraction zou kunnen komen. Ze zijn namelijk een universum à la Marvel Cinematic Universe aan het creëren.

Gezamenlijk verleden

“Ik ga nog niets concreets vertellen, want volgens mij is het veel leuker om mensen te verrassen”, vertelde Joe Russo. “Maar ik kan jullie wel het volgende vertellen. We zijn aan het werk om een universum van films uit te bouwen. Dat kan mogelijk sommige andere personages uit de eerste film of nieuwe personages uitdiepen.”

“Op die manier kunnen we ook het gezamenlijke verleden van de personages duidelijk maken. Dus als jullie geïnteresseerd zijn in het personage van David Harbour (Gaspar, red.), dan kunnen jullie hem in een volgende Extraction-film wel eens te zien krijgen.”

Extraction

In Extraction wordt Tyler Rake ingehuurd om de zoon van de grootste drugsbaron van Bangladesh te redden. De jongen was ontvoerd door z’n Indiase rivaal en werd vastgehouden in Dhaka. Die stad is volledig omgeven door water. Dat maakt het voor Rake heel moeilijk om ongezien weg te geraken met de jongen.

Rake en z’n team komen in moeilijkheden, doordat het hele systeem corrupt is. Hij moet zich dan een weg banen door de duistere wereld van drugshandel en wapensmokkel, terwijl hij ongezien de jongen in leven moet houden.

Meer Netflix-inspiratie nodig? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...