Netflix-film ‘Extraction’ met Chris Hemsworth is een gigantisch succes

De nieuwe Netflix-film Extraction is op weg om de grootste filmpremière ooit te kennen op het streamingplatform. En daar is Netflix gigantisch trots op. De streaminggigant verwacht dat 90 miljoen huishoudens de prent, met Chris Hemsworth in de hoofdrol, zullen bekijken in de eerste vier weken dat ie online staat.

Nog geen twee weken geleden kwam Netflix met Extraction op de proppen. De film is een combinatie van indrukwekkende gevechtsscènes, met een verrassend liefdevol achtergrondverhaal en uitstekende acteerprestaties. En die combo blijkt te werken, want het lijkt erop dat Extraction de meest succesvolle filmpremière op Netflix ooit zal kennen.

Steeds onmogelijker

Het verhaal van de film lijkt op het eerste gezicht niet echt spectaculair. Tyler Rake (Chris Hemsworth), een huurling die ooit een soldaat was, moet de zoon van een drugsbaron redden. Het wordt indrukwekkender als je erbij vermeldt dat die drugsbaron de grootste van Bangladesh is, en z’n zoon ontvoerd werd door de grootste drugsbaron van India.

Gooi daar dan nog een corrupte politie-commissaris en een enorm emotioneel achtergrondverhaal bij, en je krijgt Extraction. De missie van Tyler Rake was van in het begin al lastig, maar wordt doorheen de film steeds onmogelijker. De huurling moet zich via de duistere wereld van drugshandel en wapensmokkel uit het zicht houden van iedereen die op hem jaagt.

Tyler Rake is kicking ass

Zo’n opbouwend scenario werkt. En dat heeft Netflix ook gemerkt. De streamingdienst, die normaal héél stil is over de kijkcijfers van z’n series en films, deelde een schatting op Twitter. “Extraction is mooi op weg om de grootste filmpremière ooit op Netflix te worden”, stond er te lezen. Netflix verwacht dat zo’n 90 miljoen huishoudens de film zullen bekijken in de eerste vier weken dat ie online staat.

Who knows?

Het succes van Extraction is ook hoofdrolspeler Chris Hemsworth niet ontgaan. De Australische acteur deelde een video (vanuit z’n fitnessruimte) met z’n fans op Instagram. Daarin bedankt ie iedereen voor ’t kijken en heeft ie ook nog een boodschap. “Er is al heel veel gepraat over een mogelijke prequel of sequel”, klinkt het. “Ik kan alleen maar zeggen: Who knows? Maar dankzij jullie steun, heb ik wel zin gekregen om hier weer in te springen.”

http://instagram.com/p/B_tBbYgpqdU/
Meer
Lees meer...