Chris Hemsworth wil alleen terugkeren naar MCU als het personage Thor verandert

Acteur Chris Hemsworth is de laatste weken vaak in het nieuws. De Australiër liet vorige week al weten binnenkort te willen stoppen met zijn rol als Thor, maar maakt nu ook duidelijk dat hij graag een andere kant uit wil met het personage. Enkel dan zou hij nog terugkeren naar het Marvel Cinematic Universe.

Zijn er binnenkort nog maar twee originele Avengers te zien in het Marvel Cinematic Universe (MCU)? Het zou zomaar eens kunnen. Eerder maakte Chris Hemsworth namelijk al bekend dat hij niet voor eeuwig zal doorgaan met de rol van Thor. Maar nu komt daar ook nog eens bij dat de acteur de aanpak rond het personage graag zou zien veranderen in de toekomst. Als Marvel Studios dat niet doet, bestaat de kans dat de Australiër ermee ophoudt.

Thor

Al sinds 2011 is Thor, en acteur Chris Hemsworth, lid van het Marvel Cinematic Universe. In dat jaar was hij te zien in zijn eerste solofilm, in 2012 volgde zijn intrede bij de Avengers en in 2013 kwam zijn tweede solofilm. In die periode werd de god van de donder zonder twijfel een van de populairste personages binnen de fandom.

Enkele jaren later, in 2017, volgde Thor: Ragnarok. Die film werd, in tegenstelling tot de tweede solofilm The Dark World, een denderend succes. Daarna volgden natuurlijk ook nog Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. In die laatste zorgde Thor er eigenhandig voor dat de Avengers moesten terugkeren in de tijd om de infinity stones te verzamelen en Thanos te verslaan.

Andere aanpak

In de laatste drie films waar Thor in te zien was, wordt het personage nogal “dom” voorgesteld. Dat werd vooral in Thor: Love and Thunder duidelijk en werd door veel fans niet op applaus onthaald. Door de regie van Taika Waititi, die nogal bekendstaat om zijn speciale humor, kwam het personage zo dus in een bepaalde sfeer terecht.

En die sfeer zou Chris Hemsworth in de toekomst dus graag terug willen veranderen. “We moeten onszelf opnieuw heruitvinden”, vertelt hij in een interview met Josh Horowitz in de Happy, Sad, Confused Podcast. “Het is leuk als iets niet opnieuw hetzelfde is, dat houdt mijn energie op peil. Ik weet niet of ze me nog gaan uitnodigen voor nieuwe projecten, maar als ze dat doen, wil ik graag opnieuw een nieuwe versie van het personage zien.”

Meer
Lees meer...